Rukomet

Babić: "Imali smo dubinu, agresivnost, komunikaciju i angažman", Mihić: "Ispunili sve zahtjeve trenera"

Simona Margetić • nedjelja, 14.06.2015.
Babić: "Imali smo dubinu, agresivnost, komunikaciju i angažman", Mihić: "Ispunili sve zahtjeve trenera"
Foto: FaH

Hrvatska muška reprezentacija uvjerljivo je svladala Tursku u šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj sljedeće godine. S velikih 40:26 nad Turskom, potvrdila je prvo mjesto u skupini i sada mirno čeka ždrijeb skupina.

Reprezentativci su uoči utakmice s Turskom najavili kako ona ne bi trebala predstavljati problem, a u nedjelju su to i potvrdili. Izbornik Željko Babić bio je nezadovoljan igrom momčadi nakon tijesne pobjede protiv Nizozemske ovog tjedna, ali sada je izrazito zadovoljan.

"Moram reći da sam osjetio razliku prije svega u komunikaciji i obrani. Imali smo dubinu, agresivnost, komunikaciju, angažman i određena postava je dobro funkcionirala u drugom dijelu i zadovoljan sam viđenim. Zadovoljan sam tim defenzivnim kretanjem koje smo postigli prvi puta od kada sam ja izbornik. Nedostajala je brzina, ali to nije čudo s obzirom da je kraj sezone, međutim dobro smo ih pritiskali", izjavio je Babić.

Luka Stepančić u pobjedi protiv Turske upisao je šest pogodaka, a otkrio je i što se momčad dogovorila prije nedjeljne utakmice. "Dogovorili smo se da idemo na odmor s jednim mirom, pozitivnim mislima i rezultatom i to smo ostvarili, jako smo zadovoljni", rekao je Stepančić.

Osim Stepančića, na listu strijelaca sa šest pogodaka upisao se i Lovro Mihić. Pokazali smo od prve minute i opravdali ulogu favorita, potvrdili to prvo mjesto u skupini. Mislim da smo vrlo dobro odigrali i ispunili sve zahtjeve koje je trener postavio", zaključio je Mihić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2015. u 21:30
    ova utakmica nije mjerilo.. za 7 mjeseci ćemo se opet boriti za 5. mjesto..
    Obrisan korisnik