Tenis

Ajla Tomljanović glatko poražena od Britanke s pozivnicom u prvom kolu u Birminghamu

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.06.2015.
Ajla Tomljanović glatko poražena od Britanke s pozivnicom u prvom kolu u Birminghamu
Foto: FaH

Ajla Tomljanović završila je s nastupom u glavnom ždrijebu Birminghama već u prvom kolu. Britanka koja je u turnir ušla uz pozivnicu organizatora, Naomi Broady, upisala je pobjedu u dva seta...

208. igračica svijeta Britanka Naomi Broady svladala je u prvom kolu turnira u Birminghamu Ajlu Tomljanović i to bez većih problema za 73 minute igre sa 6:3, 6:4.

Tomljanović je odigrala ispod očekivanja, izuzev početka meča kada je bila nešto bolja protivnica, ali slika se počela mijenjati sredinom prvog seta nakon čega je Broady otišla do pobjede.

Tomljanović je u meč krenula izgubljenim servisom, ali se odmah vratila i poravnala na 1:1. Nakon toga je imala priliku doći do breaka prednosti, no nije ju iskoristila i tu su stvari krenule nizbrdo.

Posljednja četiri gema u prvom setu uzela je Britanka koja je nastavila s dobrom igrom i u drugom setu, ali na break je čekala do same završnice seta. Tu je kod 5:4 došla do prve meč lopte i odmah je realizirala.

Nije ovo bio prvi put da je Broady stigla do pobjede protiv Tomljanović, svladala ju je i 2009. godine u finalu Futuresa u Puebli kada je također bila bolja u dva seta.

WTA Birmingham, prvo kolo:
Naomi Broady (Velika Britanija, WC) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!