Nogomet

Messi: "Urugvaj nije želio igrati nogomet, ali znali smo se suprotstaviti"

Borna Rupnik • srijeda, 17.06.2015.
Messi: "Urugvaj nije želio igrati nogomet, ali znali smo se suprotstaviti"
Foto: EPA

Argentina je na Copa Americi pobijedila Urugvaj 1:0, a Lionel Messi nije imao previše komplimenata na račun branitelja naslova.

Nakon rezultatski neizvjesne i ponekad prilično žestoke borbe Argentine i Urugvaja u drugom kolu turnira u Čileu, Lionel Messi osvrnuo se na igru južnoameričkog prvaka. Tijekom susreta proradili su i živci.

"Urugvaj se odlučio za tvrdu utakmicu. Htjeli su igrati čvrsto, s puno kontakta, ali nažalost nisu htjeli igrati nogomet", konstatirao je nogometaš Barcelone.

"Međutim, pokazali smo da im se znamo suprotstaviti, makar ne želimo tako igrati. Pokušavali smo držati visoku razinu, napadati preko bokova, i srećom Aguero je zabio. Nakon toga smo ponudili borbu kakvu je utakmica zahtijevala", dodao je Lionel Messi.

Argentina je pobjedom nadoknadila propušteno u prvom dvoboju, protiv Paragvaja, iz kojega je bila uzela samo bod, premda je imala prednost 2:0.

"Šteta je što smo remizirali, nismo dobili iako smo imali 2:0. No, sada smo tamo gdje želimo, na vrhu skupine i ovisimo sami o sebi za osvajanje prvog mjesta", zaključio je Messi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!