Košarka

Stipčević: "Mislim da se s pravom nadam pozivu u Hrvatsku, a ukoliko se poklopi, uvijek sam tu za Zadar"

Borna Rupnik • srijeda, 17.06.2015.
Stipčević: "Mislim da se s pravom nadam pozivu u Hrvatsku, a ukoliko se poklopi, uvijek sam tu za Zadar"
Foto: Hrvoje Knežević

Hrvatski košarkaš Rok Stipčević još će razmisliti o ostanku u Rimu, premda priznaje da mu se sviđa kod sadašnjeg poslodavca, a nada se i novom pozivu u hrvatsku reprezentaciju.

Po odlasku iz turskog Tofasa, Rok Stipčević okušao se u dresu rimskog Virtusa te osvojio ne posebno impresivno deveto mjesto u prvenstvu. No, hrvatski košarkaš nije požalio odluku o transferu u Italiju.

"Dosta sam vagao gdje da odem i na kraju mi je bilo izvrsno. Ozljede su me zaobišle, statistički podaci su bili zadovoljavajući iako ja uvijek želim više i bolje", ispričao je Stipčević za Radio Zadar.

"Oni su izrazili želju za produženjem ugovora, ali nema žurbe. Ima vremena, dobro ću razmisliti, ali iskreno svidjelo mi se tamo, grad je fantastičan tako da postoji realna mogućnost da tamo ostanem", dodao je.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ovog će ljeta nastupiti u zagrebačkoj skupini Europskog prvenstva, a Stipčević se nada pozivu novog izbornika Velimira Perasovića.

"Mislim da se tome i nadam s punim pravom. Sazrio sam kao igrač, mogu pomoći, i vjerujem da će tako i biti. Igranje za reprezentaciju uvijek je nešto posebno i veselim se tome. Mislim da imamo pravu reprezentaciju koja pod vodstvom novog izbornika Perasovića može napraviti dosta toga", rekao je.

Prati li Stipčević nastupe svog Zadra?

"Zadar je uvijek tu, pratio sam sve njihove utakmice, a posljednju u sezoni sam i gledao na Višnjiku. Koliko čujem nešto pozitivno se događa u klubu, ja sam uvijek otvoren za razgovor. Jest, lijepo je igrati u inozemstvu, ali igrati pred svojom publikom u svom gradu, to je nešto najljepše. Zadar zaslužuje vrhunski klub, neka nova vizija postoji i ukoliko se stvari poklope ja sam uvijek za Zadar tu", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.06.2015. u 18:48
    Svi smo se rugali njemu, ali nigdje ne piše da čovjek ne može sazrijevati, kako u životu, tako u sportu. Ako ima ijedan hrvatski trener u čije odlujke imam povjerenja 100%, onda je to Peras. Plus nemojmo zaboraviti da kad je Rok igrao mnogo toga nije štimalo u reprezentaciji. Jedino me smeta u... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik17.06.2015. u 14:58
    po kvaliteti igre ove godine (a gledao sam ga puno puta, i u Italiji i u Eurokupu) vjerojatno najbolji hrvatski playmaker, uvijek bi mi prije igrao on nego Amerikanac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2015. u 14:29
    Ovaj i repka,hahaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2015. u 13:31
    Znam da Peras nije lud ko Repeša da zove njega i Andrića.
    Obrisan korisnik