Tenis

Berdych spriječio hrvatsko četvrtfinale: Karlović protiv Zvereva primijenio identičan recept iz prvog kola

Davor Kovačević • srijeda, 17.06.2015.
Berdych spriječio hrvatsko četvrtfinale: Karlović protiv Zvereva primijenio identičan recept iz prvog kola
Foto: EPA

U drugom kolu ATP turnira u njemačkom Halleu polovičan uspjeh ostvarili su hrvatski tenisači. Ivo Karlović najprije je preokretom izbacio Zvereva, dok je Berdych kasnije na travnata usavršavanja prije Wimbledona poslao Bornu Ćorića.

Premda smo priželjkivali, što više bila lažna nada, da će se u Halleu igrati hrvatsko četvrtfinale, dva očekivana ishoda spriječila su takav scenariji. Najprije je Ivo Karlović protiv domaće uzdanice i jednog od tenisača nove generacije, Alexandera Zvereva, primijenio identičan recept onome iz prvog kola. Nakon gubitka prvog seta u tie-breaku, Karlovićeve prilike na returnu u nastavku meča bile su sve češće i, što je još važnije u Karlovićevu slučaju, uspješno iskorištene. Kada je tako, onda je jasno da Zverev u drugom i trećem setu nije imao nikakvih prilika makar treba notirati da je prvi put u Halleu ugrozio Karlovićev servis, ali Div sa Šalate u šest odigranih setova na Gerry Weber Openu i dalje čuva netaknutim svoje najjače oružje.

Da Hrvatska dobije sigurnog polufinalista, iznenađenje, i to veće prirode što mu nije strano, trebao je prirediti Borna Ćorić. No na travi za koju je teniskim žargonom rekao da na njoj tek uči hodati, treći nositelj i tenisač koji na toj podlozi ima i finale Grand Slama očekivano je bio nesavladiva prepreka. Možda bi 18-godišnji Hrvat na nekoj drugoj podlozi Tomašu Berdychu stvorio puno više problema, ali u ovoj situaciji pet osvojenih gemova realna je Ćorićeva slika protiv šestog igrača svijeta. Ali ako je suditi prema prikazanom u prvom meču turnira, pa donekle i prvom setu s Čehom, Ćorić će do Wimbledona „protrčati“ na travnatoj podlozi.

ATP 500, Halle, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 8) – Alexander Zverev (Njemačka, WC) 6:7 (5), 6:3, 6:3
Tomaš Berdych (Češka, 3) – Borna Ćorić (Hrvatska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!