Košarka

Popović: "Kad bi Zadar bio uredan klub, odmah bih ostao. Za Hrvatsku bez 100 posto nema smisla"

Borna Rupnik • četvrtak, 18.06.2015.
Popović: "Kad bi Zadar bio uredan klub, odmah bih ostao. Za Hrvatsku bez 100 posto nema smisla"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Marko Popović ove je sezone osvojio Eurokup s ruskim Himkijem, no kreće u potragu za novim klubom, a više ne konkurira za hrvatski dres.

Hrvatski košarkaš iz Himkija neće produživati ugovor s Rusima, a odluku o odredištu za nastavak karijere još nije donio. U idealnoj situaciji, u igri bi mogao biti čak i Zadar.

"Pet godina sam bio u Rusiji, četiri u Litvi, vjerujem da je došlo vrijeme za neke toplije krajeve. To su neke moje privatne, želje tako da ću se najprije dobro odmoriti, a onda vidjeti u kojoj zemlji ću nastaviti karijeru", rekao je Popović za Radio Zadar.

"Ne moram razbijati glavu hoću li potpisati ugovor već sada u šestom mjesecu. Kada bi Zadar bio jedan uredan klub, ja bih odmah ostao. Međutim, prostor za razgovor uvijek je tu. Sigurno mi sada pred kraj karijere nije želja da se s klubom borim za ostanak. Uz dolazak nekih igrača sve je moguće, Zadar je uvijek otvorena priča", dodao je.

Popović je tijekom sezone imao problema i s ozljedom skočnog zgloba te kvadricepsa.

"Nije još sanirano, ali bit će, ne sumnjam u to. Nije ništa strašno, to je sve plod mog prebrzog povratka na parket. Sada sigurno neću žuriti s povratkom, imam vremena dobro zaliječiti tu ozljedu i krenuti čvrsto dalje", kaže.

Ime Marka Popovića ipak se nije našlo na popisu hrvatskog izbornika Velimira Perasovića za Europsko prvenstvo ove godine.

"Nažalost to je gotova priča, zvao me Perasović kad je preuzeo dužnost. Bio je dogovor da idem, međutim, mjesec dana je malo vremena da ja saniram ozljedu, a tamo ne želim nikoga zavaravati, pa ni sebe. Ukoliko ne mogu dati sto posto od sebe, a ne mogu, onda nema smisla. Šteta, stvarno mi je krivo, pogotovo iz razloga što će i Hrvatska biti domaćin tog natjecanja, ali što je tu je. Jedina moja boljka u karijeri tako će ostati ta činjenica da s reprezentacijom nisam uspio ništa osvojiti", zaključio je Popović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10819.06.2015. u 13:17
    toplije krajeve od Rusije ? Hm, pa onda idi u Njemačku... (hehe, malo šale, ma da top 3 Njemačke su jaki klubovi). Nego, igrač njegovog kalibra neće imati nikakve probleme naći mjesto u Španjolskoj (Malaga,Valencia, Laboral?), Grčkoj, Italiji. U nekim od poznatijih klubova ima dosta veterana, tako... [više na forumu]
    narada108
  • pikepiletina19.06.2015. u 11:12
    stvarno ne sumLJaš?
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik19.06.2015. u 10:03
    pa ćaća ti more reć kakav je klub,ne sumljam da će ti reć ne okreći se sine
    Obrisan korisnik
  • Zdren19.06.2015. u 08:27
    Cedevita možda?
    Zdren