Vodeni sportovi

Ivan Šitić oborio hrvatski rekord na 10 kilometara

Sportnet • subota, 20.06.2015.
Ivan Šitić oborio hrvatski rekord na 10 kilometara

U subotu je na Balatonu održano peto natjecanje ovogodišnjeg FINA Svjetskog kupa na 10 kilometara. U konkurenciji 32 plivačice i 58 plivača nastupilo je i četvero hrvatskih predstavnika. U konkurenciji plivačica Hrvatsku je predstavljala Karla Šitić, dok su u konkurenciji plivača nastupili Ivan Šitić, Duje Milan i Matija Luka Rafaj.

Najuspješniji hrvatski predstavnik bio je Ivan Šitić koji je utrku završio na 31. mjestu, ali je s vremenom od jednog sata, 46 minuta, 44 sekunde i 81 stotinku postavio novi hrvatski rekord u plivanju na 10 kilometara.

Duje Milan je s vremenom od jedan sat, 48 minuta, 58 sekundi i 21 stotinku zauzeo 47. mjesto, dok je treći hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji Matija Luka Rafaj osvojio 53. mjesto zaostavši za reprezentativnim kolegom malo manje od pola minute.

Kod plivačica je jedina hrvatska predstavnica Karla Šitić u ranoj fazi utrke izgubila kontakt sa skupinom što se na kraju pokazalo prevelikim teretom te je Karla utrku završila na 21. mjestu s vremenom od jedan sat, 56 minuta, 11 sekunda i 51 stotinku.

Pobjedu kod djevojaka ostvarila je Brazilka Ana Marcela Da Cunha preplivavši stazu za jedan sat, 50 minuta, 36 sekundi i 68 stotinki, dok je kod muškaraca najbrži bio Jack Burnell iz Velike Britanije koji je do cilja doplivao za jedan sat, 41 minutu, 41 sekundu, 93 sekundu. Svjetski kup se nastavlja sljedećeg vikenda utrkom portugalskom Setubalu.

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!