Vodeni sportovi

Uvjerljiva pobjeda Duje Milana, Antonija Buličić najbrža djevojka

Sportnet • nedjelja, 21.06.2015.
Uvjerljiva pobjeda Duje Milana, Antonija Buličić najbrža djevojka

Nakon što je prošlog tjedna u Kostreni započelo ovogodišnja sezona daljinskog plivanja u Hrvatskoj danas je u Rijeci održano drugo natjecanje iz Cro Cup serije. Kao i prošlog tjedna plivalo se utrke na 5000 m i 1000 m. Nastupilo je više od 90 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Makedonije.

Za razliku od prošle nedjelje u Kostreni gdje su nastupili svi najbolji hrvatski natjecatelji današnje natjecanje bilo je siromašnije zbog izostanka Karle Šitić, Ivana Šitića i Matije Luke Rafaja koji su jučer nastupili na FINA/HOSA Svjetskom kupu na Balatonu. Bez obzira na njihov izostanak i današnje natjecanje je bilo zanimljivo, a dodatni žar je dao vjetar.

U obje utrke nastupili su 91 plivač i plivačica, od čega 52 u utrci na 5000 metara, a 39 na 1000 metara. Ponovno su u apsolutnoj kategoriji najuspješniji bili članovi KDP Split koji su pobijedili u tri od četiri moguće utrke.

Nešto nakon 11 sati plivačice i plivači krenuli su u obračun sa konkurencijom, ali i dosta jakim valovima. Prvi do cilja na 1000 metara došao je Hendrik Metz iz Berliner TSC, nepunu minutu nakon njega u cilj je ušao prošlotjedni pobjednik iz Kostrene Marko Trlin Marković član KDP Primorje, dok je treći stigao Luka Ružić iz PK Nevera. Najbrža djevojka na 1000 metara bila je kao i prošlog tjedna Nina Matošić iz KDP Split, dok su druga i treća bile sestre Deana Kitak i Matea Kitak iz Rijeke.

U glavnoj utrci, onoj na 5000 metara, već prije utrke bilo je poprilično izvjesno da nitko neće moći konkurirati Duji Milanu iz KDP Split, dok je bilo zanimljivo vidjeti tko će, u odsutnosti Karle Šitić, odnijeti pobjedu u ženskoj kategoriji.

Duje Milan je u potpunosti ispunio očekivanja došavši u cilj sa gotovo četiri i pol minute ispred drugoplasiranog Andree Crevatina iz KDP Primorje, dok je treće mjesto pripalo mladom Dinu Špadini iz KDP Split. Kod djevojaka je u napetoj završnici pobjeda pripala 14-godišnjoj Antoniji Buličić iz KDP Split ispred Nike Perčić iz KDP Primorje dok je trećeplasirana bila još jedna članica KDP Split Dina Levačić.

Svečanost proglašenja pobjednika započela je minutom šutnje za Berislava Gauša predsjednika KDP Novi Zagreb i člana skupštine HSDP-a.

Sljedeću nedjelju na rasporedu je državno prvenstvo na 5000 metara koje će se održati u Zadru i koje će se bodovati za Cro Cup. Prije toga će se sutra održati plivački maratoni u Sisku i na Silbi.

3. LEN European Aquatics Day "Homo si plivat!"

5000 metara djevojke:
1. Antonija Buličić KDP Split
2. Nika Perčić KDP Primorje
3. Dina Levačić KDP Split
4. Ivana Prižmić KDP Split
5. Petra Rudić KDP Donat
5000 metara muškarci:
1. Duje Milan KDP Split
2. Andrea Crevatin KDP Primorje
3. Dino Špadina KDP Split
4. Marin Milan KDP Split
5. Aljoša Pribac PK Biser
1000 metara djevojke
1. Nina Matošić KDP Split
2. Deana Kitak Rijeka
3. Matea Kitak Rijeka
4. Gioia Gruber TK Rival
5. Anja Girotto KDP Primorje
1000 metara muškarci
1. Hendrik Metz Berliner TSC
2. Marko Trlin Marković KDP Primorje
3. Luka Ružić PK Nevera
4. Zoran Tanšek KDP Primorje
5. Milan Gržin KDP Primorje

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!