Tenis

Roger Federer osmi puta osvojio turnir u Halleu, a Andy Murray četvrti puta turnir u Queen'su

Branimir Korać • nedjelja, 21.06.2015.
Roger Federer osmi puta osvojio turnir u Halleu, a Andy Murray četvrti puta turnir u Queen'su
Foto: EPA

Roger Federer i Andy Murray završili su ovaj teniski tjedan s trofejima, obojica na dobro poznatim mjestima. Federer je već osmi put osvojio Halle dok je Murray četvrti put trijumfirao u Queen'su...

Svjetski broj dva Roger Federer pobjedom u finalu Hallea protiv Andreasa Seppija sa 7:6, 6:4 u svom desetom dolasku na ovaj turnir odnio je osmi trofej.

Ove sezone slavio je već u Istanbulu, Dubaiju i Brisbaneu, a titula u Halleu mu je ukupno čak 86. u karijeri.

Federer bi vrlo rado stigao i u Wimbledonu do osme titule, na turniru koji ove godine počinje 29. lipnja. Protiv Seppija je očekivano slavio iako nije imao lagan posao protiv Talijana koji je propustio svoju priliku u prvom setu.

Razloga za zadovoljstvo ima i Andy Murray koji je također tjedan okrunio s trofejom. On je pak bio najbolji u Londonu gdje je slavio u Queen'su.

Murray je morao odraditi dva meča u nedjelju, prvo je u polufinalu nadigrao Viktora Troickog od kojeg je bio bolji sa 6:3, 7:6, a zatim i u finalu Kevina Andersona sa 6:3, 6:4.

"Što je tjedan više odmicao, to sam igrao sve bolje. Iskreno se nadam da mogu tu formu prebaciti i u Wimbledon", kaže Murray.

Murray je četvrti puta slavio na ovom turniru, a titule je osvajao neparnih godina 2009., 2011., 2013. i 2015.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!