Košarka

Andrej Kiriljenko završio karijeru: "Dosta mi je bilo, vrijeme je da se primim nečeg drugog"

Borna Rupnik • utorak, 23.06.2015.
Andrej Kiriljenko završio karijeru: "Dosta mi je bilo, vrijeme je da se primim nečeg drugog"
Foto: EPA

Rus Andrej Kiriljenko, popularni AK-47, povlači se sa košarkaških parketa, premda je ostavio otvorena vrata za povratak svom sportu u nekom obliku.

S 34 godine na leđima, Andrej Kiriljenko završio je svoju bogatu karijeru koju je počeo u Spartaku iz St. Peterburga, a koja ga je vodila preko moskovskog CSKA do NBA lige - Utah Jazza, Minnesota Timberwolvesa i Brooklyn Netsa. Sezonu je završio u dresu CSKA.

S Rusijom je Kiriljenko osvojio europsko zlato 2007. i olimpijsku broncu 2012. godine.

Razlog povlačenja je, jednostavno, zasićenje.

"Završavam svoju karijeru na parketu. Odlazim u mirovinu, dosta mi je bilo. Iza mene je uspješna igračka karijera i došlo je vrijeme da se primim nečeg drugog", poručio je.

Košarci bi se mogao vratiti u nekoj dužnosničkoj funkciji. "Moguće je da se jednog dana primim posla u Ruskom košarkaškom savezu. Sada su teški trenuci za rusku košarku, koja je puna negativnosti. Volio bih nešto promijeniti", najavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2015. u 22:01
    Dobro si, to je i meni ostalo urezano u sjecanje. Cekam cijelo poluvrijeme da mu iznude petu osobnu, nisu bili sposobni to uciniti.Te utakmice se sjecam i po brojnim promasenim slobodnjacima nasih "zvijezda" posebno krajem utakmice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2015. u 21:53
    Kirilenko će mi uvijek ostati u sjećanju najviše zbog one utakmice Hrvatska - Rusija u drugom krugu na EP-u 2003. u Švedskoj kad nas je praktički sam pobjedio, ali ne toliko zbog toga, koliko zbog činjenice da je već do poluvremena skupio 4. prekršaja i naše "zvijezde", koje su tad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2015. u 21:14
    chepo, kako te nije sram pričati takve gluposti. Svi znamo da je čovjek bio u Rocky 4.
    Obrisan korisnik
  • chepo23.06.2015. u 21:09
    Jel to onaj iz Rockya 5?
    chepo