Vodeni sportovi

Rudić: "Brazilu je sve išlo od ruke, ali ne treba raditi senzaciju. Nismo konkurenti za medalju"

Borna Rupnik • srijeda, 24.06.2015.
Rudić: "Brazilu je sve išlo od ruke, ali ne treba raditi senzaciju. Nismo konkurenti za medalju"
Foto: EPA

Brazil je na otvaranju natjecanja u Svjetskoj ligi pobijedio Hrvatsku 17:10, ali Ratko Rudić pokušao je poslije utakmice spustiti loptu na zemlju.

Brazilski izbornik Ratko Rudić, bivši strateg hrvatskih Barakuda, ubilježio je vrijedan skalp u Bergamu. Pobijedio je upravo Hrvatsku, i to s dojmljivih 17:10, a u jednom je trenutku imao i devet golova razlike (15:6).

"Sve nam je išlo od ruke. Taktički smo odigrali jako dobro. Ma zapravo, mi da smo sada i izgubili, ja bih bio sretan jer smo odigrali jako dobro. Onako kako sam želio i zamislio", ispričao je poslije utakmice Rudić za SN.

"Imali smo sjajnu realizaciju, ali ipak bih rekao da je iza ovoga i jako puno dobrog rada. Na pravom smo putu, željenom cilju da na Olimpijskim igrama u Riju budemo ravnopravni što je više moguće svim suparnicima", dodao je.

Ipak, Rudić neće dopustiti nikakvu euforiju u svom taboru poslije ovakvog uspjeha, iako ga raduje što vidljiv napredak u brazilskoj reprezentaciji.

"Kod 15:6 smo počeli igrati opreznije. Bilo je dvojbi, završavati s loptom na dva metra ili pucati izvana, a kada dođe do ovakve razlike, suparnika tada često uhvati i nervoza, postane sputaniji. Tehnički i taktički smo sazrijeli, i to me veseli. No, ne treba od toga sada raditi senzaciju u smislu da smo mi nekakvi konkurenti za medalju, bilo ovdje ili u Riju. Ne! Mi smo samo na dobrom putu", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2015. u 18:16
    Tucak=Niko Kovac=Zeljko Babic=amateri,uhljebi! A to se zorno vidi i po rezultatima.
    Obrisan korisnik
  • narada10824.06.2015. u 15:31
    Ratko, lako Vama, kad ste vi igrali „opreznije" kod 15:6, Hrvatska je već dugo bila predala utakmicu.
    narada108