Tenis

Monfils: "Pred Ćorićem je svijetla budućnost, a ostao sam malo iznenađen Čilićem"

Borna Rupnik • srijeda, 24.06.2015.
Monfils: "Pred Ćorićem je svijetla budućnost, a ostao sam malo iznenađen Čilićem"
Foto: EPA

Unatoč ozljedi u Halleu, Gael Monfils planira nastupiti na turniru u Umagu, uoči kojega ima samo lijepe riječi za hrvatski tenis.

Francuski tenisač Gael Monfils bit će prvi nositelj umaškog turnira, a snage bi tamo mogao odmjeriti i s najvećom nadom hrvatskog tenisa, Bornom Ćorićem.

Monfils i Ćorić zajedno su trenirali u Stuttgartu prije dva tjedna, a 18. igrač na ATP ljestvici kaže: "On je tako mlad i već tako dobar igrač".

"Sigurno je da će se nastaviti uspinjati i razvijati svoj potencijal. Teško je procijeniti gdje će točno biti za dvije ili tri godine, ali pred njime je sigurno svijetla budućnost", rekao je Monfils za SN.

Nekoliko je riječi posvetio i Čilićevom prošlogodišnjem osvajanju US Opena te trenerskim ulogama Ivaniševića i Ljubičića.

"Moram priznati da sam bio malo iznenađen Čilićem jer igramo u eri gdje je samo nekoliko tenisača dotad uspijevalo osvojiti najveće trofeje. Ipak, poznajem ga godinama i uvijek sam znao da ima predispozicije za odlazak na sam vrh".

"Ivanišević i Ljubičić sjajni su treneri. Vrlo sam impresioniran onime što rade i uspjesima koje su već postigli. Lijepo je vidjeti stare dečke da posvećuju svoje vrijeme novoj generaciji igrača", zaključio je Monfils.

Foto: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!