Košarka

Orlando Magic "ne brine" oko otkupa od Barcelone, Hezonja: "Naravno da odmah očekujem igrati"

Borna Rupnik • petak, 26.06.2015.
Orlando Magic "ne brine" oko otkupa od Barcelone, Hezonja: "Naravno da odmah očekujem igrati"
Foto: fiba.basketball

Mario Hezonja izabran je kao peti na draftu, a i hrvatski košarkaš i njegov NBA klub vjeruju kako će igrati već u narednoj sezoni.

Mladi Mario Hezonja ispunio je svoj cilj visoke pozicije na NBA draftu. Na petom ga je mjestu uzeo Orlando Magic, koji ima veliko povjerenje u hrvatskog reprezentativca.

"Stvarno sam, stvarno sretan što me uzeo baš Orlando jer su oni vrlo dobra organizacija. Imaju sjajnog trenera i GM-a", poručio je Hezonja poslije konačne odluke.

"Čim sam ih upoznao na jednom kampu u Italiji, proradila je kemija. Odmah smo se shvatili i uživam u njihovom društvu, uistinu su mi se svidjeli", dodao je.

Hezonja smatra da je njegova suradnja s Barcelonom došla kraju te da će već u narednoj sezoni nositi dres Magica.

"Naravno da odmah očekujem igrati", zaključio je.

GM Magica Rob Hennigan također vjeruje u takav rasplet i ne predviđa poteškoće oko prelaska: "Uvjereni smo da će Hezonja biti s nama sljedeće sezone, ne brine nas otkup. To ćemo riješiti tijekom narednih dana. Nadamo se da će nam Hezonja pomoći pobjeđivati u utakmicama, a ne samo donositi titule s natjecanja u zakucavanju ili tricama. Nevjerojatno je talentiran i vrlo smo uzbuđeni, donijet će nam puno dobrih stvari".

Hezonju će u Orlandu voditi novi trener Scott Skiles, koji je mladog Hrvata pohvalio zbog "vrlo visoke razine samopouzdanja".

"Fizički nema razloga da ne bude dobar i u obrani. Čvrst je. U napadu, poput svih dobrih mladih napadača, ponekad potroši nekoliko lopti previše, nekoliko lopti koje ne bi smio, ali to se može ispraviti", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!