Košarka

Drama u polufinalima: Srbija i Francuska odlučuju o naslovu prvakinja Europe

Branimir Korać • subota, 27.06.2015.
Drama u polufinalima: Srbija i Francuska odlučuju o naslovu prvakinja Europe
Foto: EPA

U borbi za naslov prvakinja Europe naći će se košarkašice Srbije i Francuske. Dok su Francuskinje doputovale na EP kao glavne favoritkinje za zlato, za Srbiju je ovo prvi nastup u finalu...

Neizvjesna polufinala Europskog prvenstva košarkašica završila su slavljem Srbije i Francuske koje su bile bolje od Bjelorusije i Španjolske. Oba polufinala mogla su i drugačije završiti, međutim na kraju su Srbija i Francuska zasluženo došle do borbe za titulu.

Bjeloruskinje su imale napad za produžetak, nisu ga iskoristile i ostale su bez finala. Srbija se u zadnje tri minute odvojila s linije slobodnih bacanja zahvaljujući ubačajima Ane Dabović i Sonje Petrović, Lindsey Harding ipak je imala na kraju priliku za produžetak, ali nije bila precizna.

Srbija je tako slavila sa 74:72, a predvodile su je Ana Dabović s 21 poenom (8/16) te s po 14 poena Sonja Petrović (4/11, devet skokova) i Jelena Milovanović (6/14, sedam skokova). Kod BjelorusijeJelena Leučanka ubacila je 22 poena (10/14) uz 11 skokova, a po 11 poena ubilježile su Katsiarina Snitsina (3/7) i Tatsiana Lihtarovič (4/9).

Francuska je nastavila s prvenstvo odličnim obrambenim nastupima i zaustavila je i Španjolsku. Slavila je sa 63:58 i izborila je finale protiv Srbije.

Prije dvije godine Španjolke su u finalu u drami bile bolje sa 70:69 i Francuska je tražila osvetu za taj poraz. Stigla je i Španjolsku je ostavila bez obrane naslova prvakinja Europe.

Po mnogima najbolja europska igračica posljednje vrijeme Sandrine Gruda predvodila je Francusku sa 16 poena (4/10) i 12 skokova, a Celine Dumerc dodala je deset poena (3/7).

Kod Španjolske Alba Torrens ubacila je 13 poena (6/15) dok je Marta Xargay dodala deset poena (4/6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10827.06.2015. u 10:54
    te četiri ekipe iz polufinala trebaju biti mjerilo za naše cure. Celine Dumerc, koji play. Gruda, Leučanka, Dabovićeve, Petrović, koje su to igračice!
    narada108