Nogomet

Martino: "Nisam htio staviti pritisak na Tevezova leđa", Pekerman: "Potpuno smo nadigrani"

Branimir Korać • subota, 27.06.2015.
Martino: "Nisam htio staviti pritisak na Tevezova leđa", Pekerman: "Potpuno smo nadigrani"
Foto: EPA

Argentina je prošla u polufinale Copa Americe zahvaljujući bolujem izvođenju jedanaesteraca u susretu protiv Kolumbije. Pobjedu Argentini donio je Carlos Tevez koji nije trebao biti među izvođačima...

Gerardo Martino nakon prolaska u polufinale Copa Americe priznao je da nije htio stavljati pritisak na leđa Carlosa Teveza i da povratnik u Boca Juniorse nije trebao biti među izvođačima jedanaesteraca. Međutim, kako se natjecanje, tako je i došao trenutak za Tevezov pokušaj. Zabio je i potvrdio prolaz Argentine u polufinale.

"Nisam ga htio staviti među petoricu izvođača jer je ranije promašio ključni penal tijekom Copa Americe i htjeli smo ga zaštiti od tog pritiska. Međutim takav je nogomet, sutra će sve naslovnice pisati o iskupljenju", kaže Martino.

Argentina je dominirala tijekom susreta i bila je puno bliže pobjedi u regularnom dijelu.

"Svih 90 minuta bili smo bolji protivnik i potpuno smo ih neutralizirali našim pritiskom. Sjećam se samo jedne Kolumbijine prilike i to nakon kornera kada je pokušala glavom. David Ospina bio je prvo ime utakmice, znam da ponekad na kraju ne dobijete nagradu ako ste bolji i sigurno mi ne bi bilo lako sada sjediti i pričati o ispadanju da nismo uspjeli."

I izbornik Kolumbije Jose Pekerman smatra da je Argentina bila bolji protivnik i da je zasluženo prošla.

"Argentina je odigrala odličnu utakmicu, a mi smo imali puno problema, posebno u prvom poluvremenu. Puno puta smo izgubili loptu, puno naših pokušaja bilo je neuspješno i previše puta smo izgubili loptu. U drugom poluvremenu podigli smo igru, imali neke prilike, ali Argentina nas je potpuno nadigrala i bila puno bolja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!