Košarka

Phil Jackson o "prilici koja se pruža jednom u životu": "Porzingis će biti spreman igrati na više pozicija"

Borna Rupnik • subota, 27.06.2015.
Phil Jackson o "prilici koja se pruža jednom u životu": "Porzingis će biti spreman igrati na više pozicija"
Foto: EPA

Dok hrvatska košarkaška javnost razmatra budućnost Marija Hezonje u NBA ligi, veliku su buru izazvali New York Knicksi izabravši Latvijca Kristapsa Porzingisa na četvrtom mjestu.

Što je nagnalo Phila Jacksona i New York Knickse da na ovogodišnjem draftu uzmu mladog Latvijca Kristapsa Porzingisa, pita se dobar dio američkih zaljubljenika u košarku, koji je vjerovao da će u New York stići neko poznatije ime s američkih sveučilišta.

"Naš savjetnik Clarence Gaines dugo je u ovom poslu i tijekom zime mi je javio da je Porzingis prilika koja se pruža jednom u životu. Morao sam biti na oprezu", otkrio je Jackson poslije zvižduka latvijskom košarkašu.

Zadovoljan nije niti Carmelo Anthony. "Uvijek mislim na Anthonyja, on mi je najdraži u ovom trenutku i tako treba biti, ali važno je i ono što mi radimo za Knickse. Bit će nam teško s 19-godišnjim Porzingisom kao što bi nam bilo teško s bilo kojim drugim 19-godišnjakom s drafta", nastavio je Jackson.

Jackson se nada da će se Porzingis dobro uklopiti u triangle offense i ističe kako maksimalno vjeruje svojim skautima, koji se slažu u procjeni.

"Porzingis u narednim sezonama mora 'nabaciti' još mišića, snaga je bitna. Kako se bude razvijao, mogao bi igrati i centra, a bit će spreman igrati na više pozicija jer je vješt i ima dobar šut s distance", smatra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavier28.06.2015. u 21:00
    nisam baš siguran previše ekipa uopće želi igrača sa takvim ugovorom koji se tek vraća nakon operacije koljena. sve i da ga netko želi, problem je što ima "no trade" klauzulu u ugovoru pa se i on mora složiti sa tradeom odnosno izborom ekipe. pronaći ekipu koja ga želi, da on želi ići tamo te da ta... [više na forumu]
    xavier
  • Obrisan korisnik28.06.2015. u 16:18
    najbolje bi im bilo da zatrejdaju tog glupana s krvopijskim ugovorom. al opet, miljoni od dresova i bozgzna cega..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2015. u 13:54
    knicksima jedino jordan može pomoći
    Obrisan korisnik