Vodeni sportovi

Antonija Buličić i Marin Milan državni prvaci na pet kilometara, Karla Šitić deseta na utrci Svjetskog kupa

Sportnet • nedjelja, 28.06.2015.
Antonija Buličić i Marin Milan državni prvaci na pet kilometara, Karla Šitić deseta na utrci Svjetskog kupa

Danas je u Zadru održano 10. državno prvenstvo u daljinskom plivanju na 5000 metara koje se još bodovalo i za Cro Cup. Na današnjem natjecanju nastupilo je ukupno devet plivačica i 44 plivača, od čega je u konkurenciji državnog prvenstva nastupilo svih devet plivačica, dok je pravo rangiranja u poretku nacionalnog prvenstva imalo 28 plivača. Na današnjem prvenstvu, nažalost, nije nastupio reprezentativni kvartet Karla Šitić, Ivan Šitić, Duje Milan i Matija Luka Rafaj koji su jučer nastupili u Setubalu na utrci FINA/HOSA Svjetskog kupa na 10 kilometara.

Po iznimno lijepom i mirnom vremenu , idealnom za plivanje, u 10 sati je ispred zadarske Rive započelo 10. državno prvenstvo koje je ujedno bilo i treće ovogodišnje natjecanje Cro Cupa. Današnje natjecanje bilo je nešto siromašnije brojem natjecatelja u odnosnu na prethodna dva vikenda, ali treba uzeti u obzir da se danas plivala samo jedna utrka i to ona na 5000 metara.

Kao i na dosadašnjim utrkama ove sezone ponovno su pobjednici u obje konkurencije bili članovi KDP Split i to kod djevojaka 14-godišnja Antonija Buličić koja je pobijedila i prošlog tjedna u Rijeci, dok je u muškoj konkurenciji pobjedu prvi put ove sezone odnio Marin Milan koji je prva dva ovogodišnja nastupa završavao na četvrtom mjestu ukupnog poretka. Kod djevojaka je postolje bilo identično prošlotjednom u Rijeci pa se tako na drugom mjestu smjestila Nika Perčić iz KPD Primorje, a odmah do nje Dina Levačić iz KDP Split. Kod muškaraca je dvostruko slavlje KDP SPLIT upotpunio 15-godišnji Dino Špadina dok je do trećeg mjesta stigao domaći plivač Dražen Adžić iz KPD Donat koji je ranije ovog tjedna pobijedio na prvom plivačkom maratonu Toreta Open Water – Silba 2015 održanom u ponedjeljak na Silbi..

Nakon što su najbolji ušli u cilj zapuhao je maestral koji je natjecateljima o koji su se našli pri dnu poretka malo otežao plivanje, ali ni to nije moglo pokvariti raspoloženje među plivačima koji su nakon utrke otišli na zajednički ručak i proglašenje pobjednika. Natjecanja CRO CUP-a nastavljaju se idućeg vikenda u Koromačnom. Kod djevojaka na vodećem mjestu nakon tri utrke nalazi se Antonija Buličić, dok je u muškoj konkurenciji vodeći Marin Milan.

Hrvatski reprezentativci u daljinskom plivanju jučer su nastupili na utrkama FINA/HOSA Svjetskog kupa u portugalskom Setubalu. Do najboljeg rezultata stigla je Karla Šitić koja je u konkurenciji djevojaka osvojila deseto mjesto, dok su naši muški predstavnici završili na 33. mjestu Duje Milan, odmah do njega Ivan Šitić dok je Matija Luka Rafaj završio utrku na 48.mjestu.

10. Državno prvenstvo na 5000 metara:

Žene apsolutna kategorija
1. Antonija Buličić KDP Split 1 sat 10 minuta i 43 sekunde
2. Nika Perčić KDP Primorje + 9 sekundi
3. Dina Levačić KDP Split +13 sekundi
4. Petra Rudić KDP Donat + 12 minuta i 24 sekunde
5. Suzana Šikić KDP Novi Zagreb + 18 minuta i 2 sekunde
Muškarci apsolutna kategorija
1. Marin Milan KDP Split 1 sat 6 minuta i 59 sekundi
2. Dino Špadina KDP Split + 3 minute i 41 sekunda
3. Dražen Adžić KDP Donat + 3 minute i 58 sekundi
4. Lovro Dijanović KDP Triton + 3 minute i 59 sekundi
5. Marko Zidarić KDP Primorje + 4 minute

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!