Tenis

Ćorić nakon uspješnog maratona: "Malo sam se izgubio, ali uspio sam se vratiti. I dalje ne volim travu"

Borna Rupnik • srijeda, 01.07.2015.
Ćorić nakon uspješnog maratona: "Malo sam se izgubio, ali uspio sam se vratiti. I dalje ne volim travu"

Borna Ćorić pošteno se namučio kako bi izborio plasman u drugo kolo Wimbledona te potom objasnio kako je došao do pobjede protiv ukrajinskog predstavnika.

Sergej Stahovski pružao je otpor Borni Ćoriću sve do samog kraja petog seta, no mlada hrvatska teniska nada domogla se prolaza s 9:7, nakon gotovo četiri sata na wimbledonskoj travi.

"Morao sam biti jako koncentriran. Na kraju su me mučili grčevi, imao sam dosta problema, moram to riješiti. Žuljevi me muče već godinu dana. Ništa novo, počelo me smetati jer je trava malo drugačija podloga, ali to nije problem", prepričao je Ćorić za HRT poslije meča.

"I dalje ne volim travu, iako sam danas igrao solidan tenis. Igram bolje nego prvi tjedan, ide na bolje, ali nije to još to", dodao je.

Stahovski se nakon 1-2 u setovima vratio u život uvjerljivim nastupom u četvrtom setu, koji je dobio 6:1, a Ćorić objašnjava:

"Iznenadio me u četvrtom setu, imao sam break i igrao dosta bolje, a onda je on promijenio igru, počeo je čekati, puštati mene da zaradim poen. Malo sam se izgubio, srećom uspio sam se prilagoditi i vratiti u petom setu".

Ćoriću predstoji susret drugog kola s talijanskim tenisačem Andreasom Seppijem:

"Moram uzeti slobodan dan, možda se samo malo rastrčati. Seppi je u odličnoj formi, trava mu odgovara i bit će to jako težak meč. Borit ću se do kraja, iako sigurno je da nisam favorit".

Foto: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.07.2015. u 17:33
    hehe, možda ti ne voliš travu, ali zato ona voli tebe ;-)
    narada108