Tenis

Đoković oprostio Nieminena, Baghdatis i Verdasco pobjednici dana

Davor Kovačević • srijeda, 01.07.2015.
Đoković oprostio Nieminena, Baghdatis i Verdasco pobjednici dana
Foto: EPA

Treći dan Wimbledona u muškoj konkurenciji prošao je i bez jednog značajnijeg iznenađenja. Jarkko Nieminen oprostio se od Wimbledona, čemu su za ovu godinu vrlo blizu bili Fernando Verdasco i Marco Baghdatis, no obojica su kroz peti set izborili treće kolo.

Nikada u povijesti mjerenja u All England Clubu živa u termometru nije išla toliko visoko. Još prije 39 godina stigla je do 34,6 celzijevaca, a ove srijede za više od jednog cijelog stupnja, pa je najveću cijenu platio i jedan skupljač loptica koji je završio u bolnici. S obzirom kakva je prognoza za sljedeće londonske dane, lako je moguće da na ovih 35,7 neće ostati.

U takvim je uvjetima 34-godišnji Finac Jarkko Nieminen odigrao svoj posljednji meč na svetoj travi. U prošlom je kolu u vimlbdonsku mirovinu poslao Lleytona Hewitta, a sada je njega poslao prvi igrač svijeta Novak Đoković koji je zajedno s publikom pljeskom ispratio ljevorukog Finca, nekada 13. igrača svijeta i četvrtfinalista ovog tunira iz 2006. godine.

“Čestitam mu na sjajnoj karijeri. Tu je toliko godina i stvarno je jedan od najpozitivnijih igrača“, uputio je koju prigodnu riječ svom protivniku srpski tenisač.

U svjetlu rekorda prvog dana srpnja jedan je takav gotovo isporučio Miloš Raonić ispalivši iz svog topa lopticu brzinom 233 km/h ili pet manje od rekordnog servisa Taylora Denta iz 2010. godine. Dok se Tommy Haas priviknuo na Raonićeve bombe već je bio u zaostatku od dva seta kroz koje je skupio tek dva gema. Sljedeća dva seta bila su potpuno ravnopravna borba, riješavana u 13. igri, a jedna je Raoniću i to ona druga bila dovoljna za treće kolo. Tko zna, možda je i Kanađanin s posljednjeg Wimbledona otpratio Haasa iako Nijemac još ne priča o kraju svoje karijere, a rame sve više boli.

Zabolila je i Keija Nishikorija spoznaja da mora odustati od meča drugog kola i otvoriti nesmetani put Santiagu Giraldu do sljedeće faze. List nije dao igrati, a u svakom zlu ima nečeg dobroga što je i Japanac poručio svojim navijačima: “To je jako tužno, ali preda mnom je još puno Wimbledona“.

Najveći pobjednici dana su Fernando Verdasco i Marcos Baghdatis. Hrvatski zet okrenuo je minus od dva seta i poslije gotovo četiri sata igre svladao Johna Millmana. Verdasco se, pak, dva puta vraćao iz zaostatka, u petom setu gubio je i 1:3 da bi Dominicu Thiemu do kraja meča dao tek jedan gem.

Kako su ostali nositelji odradili posao najbolje će reći to da je tek Kevin Anderson izgubio set i to od Turčina Marcela Ilhana, dok je omjer setova ostatka svite postavljenih igrača izuzev ranije spomenutih mečeva bio 24-0. Bio je to dobar dan u Wimbledonu ako si se zvao nositeljem.

Wimbledon, drugo kolo, muškarci:
David Goffin (Belgija) – Liam Broady (Velika Britanija) 7:6 (3), 6:1, 6:1
Richard Gasquet (Francuska) – Kenny De Schepper (Francuska) 6:0, 6:3, 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska) – Steve Johnson (SAD) 7:6 (8), 6:2, 7:6 (2)
Bernard Tomić (Australija) – P. H. Herbert (Francuska) 7:6 (3), 6:4, 7:6 (5)
Novak Đoković (Srbija) – Jarkko Nieminen (Finska) 6:4, 6:2, 6:3
Miloš Raonić (Kanada) – Tommy Haas (Njemačka) 6:0, 6:2, 6:7 (5), 7:6 (4)
Marcos Baghdatis (Cipar) – John Millman (Australija) 6:7 (5), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4
John Isner (SAD) – Matthew Ebden (Australija) 6:2, 7:6 (8), 6:4
Nick Kyrgios (Australija) – Juan Monaco (Argentina) 7:6 (5),6:3, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska) – Dominic Thiem (Austrija) 5:7, 6:4, 5:7, 6:3, 6:4
Denis Kudla (SAD) – Alexander Zverev (Njemačka) 6:3, 3:6, 7:6 (2), 6:4
Kevin Anderson (JAR) – Marcel Ilhan (Turska) 6:7 (5), 7:6 (6), 6:4, 6:4
Leonardo Mayer (Argentina) – Marcel Granollers (Španjolska) 6:3, 7:6 (4), 6:3
Stanislas Wawrinka (Švicarska) – Victor Estrella Burgos (Dominikanska Republika) 6:3, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!