Tenis

Čilić: "Nisam očekivao da će Berankis izdržati, ali nisam ni ja igrao loše"

Borna Rupnik • četvrtak, 02.07.2015.
Čilić: "Nisam očekivao da će Berankis izdržati, ali nisam ni ja igrao loše"
Foto: EPA

Nakon pet odigranih setova protiv Litavca Berankisa, Marin Čilić ipak se može pripremati za treće kolo Wimbledona.

Litavski tenisač Berankis nije bio nimalo lak zalogaj za Marina Čilića. Prvom hrvatskom reketu trebalo je punih pet setova kako bi slomio otpor raspoloženog suparnika.

"U svakom slučaju Berankis je odigrao ekstremno dobar meč, nisam očekivao da će izdržati ovakvu razinu kroz svih pet setova", priznao je Čilić za HRT poslije susreta.

"Mogu tražiti neke svoje loše dijelove, dopustio sam mu da igra. Igrao sam u brzini niže nego što sam trebao, no opet, napravio je jako malo pogrešaka, igrao je zbilja agresivno", dodao je hrvatski predstavnik.

Ni Berankisov servis nije bio bezopasan, a naposljetku Čilić smatra da je odradio dobar posao.

"Na njegovom servisu sam gubio puno poena, igra se skraćivala i bilo je teško dolaziti do dobrih lopti. Odigrao sam vrlo solidan meč, taktički sam definitivno mogao odigrati drugačije, ali igrački mislim da sam odigrao jako dobro".

Najvažnija je nakon svega pobjeda, a dvoboj protiv Berankisa nije umanjio dobro Čilićevo raspoloženje na Wimbledonu.

"Dosta je to nezgodno u tenisu, gledaš rang-listu i niže rangiranog igrača, ali dečko nije igrao jako loše. Nisam ni ja igrao loše danas, mislim da je bio jako dobar meč. Servirao sam fenomenalno, možda najbolje ove godine i s tim dijelom sam skroz zadovoljan. Optimističan sam za daljnji tijek turnira", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2015. u 16:57
    Zbog ovakvih komentara mi je žao što na sportnetu nema više toliko komentatora. Iz komentara naučiš više nego iz teksta. Ne samo o sportu... Svaka čast. E kad bi netko od Marinovih ovo pročitao.
    Obrisan korisnik
  • Zdren02.07.2015. u 13:18
    Bit će bolje kad se neke stvari promijene.
    Zdren
  • Obrisan korisnik02.07.2015. u 12:19
    Nisi ti odigrao loše...pa koga ti lažeš Marine? Ti si na terenu izledao na trenutke kriminalno...na travi igrati onako pasivno i bezkrvno je bilo na trenutke očaj za gledati. Ti očigledno u glavi misliš da igraš Rolland Garros...stojiš na osnovnoj liniji gumeći Nadala a niti si toliko pokretljiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik