Tenis

Kvalifikant šokirao i izbacio Nadala: "Mislio sam da ću se prepasti"

Ivana Spahija • četvrtak, 02.07.2015.
Kvalifikant šokirao i izbacio Nadala: "Mislio sam da ću se prepasti"
Foto: EPA

Najveći šok i iznenađenje u mečevima drugog kola muškog dijela Wimbledona priredio je njemački kvalifikant Dustin Brown, koji je odigrao meč karijere i u četiri seta iz turnira izbacio Rafaela Nadala. Dok se Nadal suočava s teškim trenucima u karijeri, Roger Federer prikazuje vrlo dobar tenis, rutinski je svladao Sama Querreya za plasman u treće kolo...

"Nikad nisam igrao na središnjem terenu. Mislio sam da ću se prepasti, ali sam onda sam sebi rekao da nemam što izgubiti. Počeo sam igrati dobro i samo tako nastavio", rekao je Dustin Brown, najveće iznenađenje drugog kola muškog dijela ždrijeba. Njemački kvalifikant, trenutno 102. tenisač svijeta, u četiri je seta svladao Rafaela Nadala i produžio agoniju Španjolca, koji je ove sezone daleko od svog najboljeg tenisa.

Brown je nakon dva sata i 30 minuta igre došao do najveće pobjede u karijeri. Ipak, ovo mu nije prva pobjeda nad Nadalom, prvi put ga je svladao u Halleu prošle godine, također na travi. Nijemac je nakon dva iskorištena breaka uzeo prvi set, a u drugom setu vratio se Rafa, koji je također dva puta slomio servis Browna i sa 6:3 poravnao rezultat na 1-1 u setovima.

Preostala dva seta bila su gotovo identična, Brown je napravio po jedan break, što mu je bilo dovoljno za konačnu pobjedu od 7:5, 3:6, 6:4 i 6:4. Nijemca u trećem kolu očekuje dvoboj s Viktorom Troickim, koji je u četiri seta bio bolji od domaćeg tenisača Bedenea.

Za razliku od Nadala, Roger Federer prikazuje odličnu igru na wimbledonskoj travi. Švicarac je nakon samo sat i 25 minuta igre na tribine ispratio Amerikanca Sama Querreya. Amerikanac je u prvom setu pružao solidan otpor, ali je Federer nakon ključnog breaka za 6:4 ušao u seriju i u drugom setu pobjegao na prednost od 2:0. To je bio kraj nade za Querreya, a Federer je s konačnih 6:4, 6:2 i 6:2 zakazao susret s Australcem Samuelom Grothom.

"Danas je bio dobar dan. Dobro sam reternirao, mislim da bih mogao još malo poboljšati servis. Nisam pogledao statistiku meča, ali mislim da stvari stoje prilično dobro. Imao sam dobrih deset minuta krajem prvog seta kada sam sa 4:4 došao do 6:4, to je bio ključni trenutak u meču", rekao je Federer nakon pobjede.

Uspješan dan u Wimbledonu imao je i najveći domaći adut, Andy Murray, kojemu je također trebalo sat i 25 minuta igre za svladati nizozemskog tenisača Robina Haasea. Murray će u trećem kolu snage odmjeriti s Talijanom Andreasom Seppijem, koji je nakon maratonskog meča i pet odigranih setova svladao hrvatskog tenisača Bornu Ćorića.

U drugom kolu nije se puno namučio ni Jo-Wilfried Tsonga, koji je sa 6:3, 6:4 i 6:4 svladao španjolskog predstavnika Alberta Ramosa-Vinolasa, a u trećem kolu protivnik će mu biti hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji se namučio protiv Ukrajinca Dolgopolova, ali je nakon pet setova uzeo pobjedu vrijednu trećeg kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2015. u 09:23
    i nije neki šok nadal igra loše cijelu sezonu a na travi posebno loš
    Obrisan korisnik
  • chepo03.07.2015. u 07:24
    That's ma brotha.
    chepo