Rukomet

Prvi poraz muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Španjolskoj

Simona Margetić • petak, 03.07.2015.
Prvi poraz muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Španjolskoj

Muška seniorska reprezentacija doživjela je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Lloret de Maru. Nakon pobjede nad Norveškom, izgubili su od Srbije u raspucavanju, dok su djevojke upisale dvije pobjede i to protiv Srbije i Njemačke.

Početak vikenda označio je susret između Hrvatske i Norveške, a bolja je bila Hrvatska s 2:0 u setovima. Hrvati su odlično otvorili utakmicu, odigrali sjajnu obranu i napad te završili set rezultatom 17:10. U drugom dijelu susreta ostali su bez Zvonimira Đikića u napadu koji je nakon dva prekršaja dobio crveni karton. No, bez obzira na to, bili su razigrani i utakmicu zaključili s 26:14 u svoju korist.

„Dogovorili smo se da ćemo ući jako i tako je i bilo. Obrana je bila na razini, napad nam nije bio tako dobar u prvom setu, dok smo u drugom setu sigurno dobili, popravili napad i podigli obranu“, rekao je Valentino Valentaković.

Seniorke su pak odličnom obranom bez problema svladale Srbiju s lakih 15:3 i 16:8 u setovima. „Obrana nam je od samog početka stvarno dobro funkcionirala i utakmica je praktički bila dobivena u obrani i to nije bilo ispod naših očekivanja, nismo ih podcijenili. Još uvijek ostaje žao što nismo prošli u drugi dio. Moramo pobijediti još ove dvije utakmice i pokazati da smo trebale biti u drugom krugu“, rekla je Martina Ćorković.

No, seniori nisu bili tako uspješni u drugom susretu, a nedostajao je i Drago Vojnović koji se ozlijedio. Od Srbije su izgubili u raspucavanju i upisali prvi poraz na Europskom prvenstvu. Prvi set tijesno su izgubili u posljednjim sekundama kada su protivnici zabili za 20:19. U drugom setu su se podigli i osvojili ga rezultatom 18:14. Uslijedilo je raspucavanje, a više sreće imala je Srbija i zaključila utakmicu pobjedom.

„Malo lošije smo ušli u utakmicu, ne bih rekao da smo podcijenili protivnika, gledali smo ih cijelo vrijeme prvenstva, uvijek su igrali utakmicu prije nas. Jednostavno, loše smo ušli u utakmicu. Možda nas je poremetio izostanak Vojnovića. U drugom setu smo skupili glave, odigrali malo ozbiljnije, prije svega u obrani. Napad i dalje nije bio na razini, ali obrana je izvukla. Što se tiče raspucavanja, to je uvijek lutrija, dovoljno da jedan promaši. U ovakvim uvjetima gdje je lopta mokra, to nije teško. Čestitam srpskoj reprezentaciji na pobjedi, a mi ćemo se potruditi da pobijedimo u sve tri utakmice do kraja“, zaključio je kapetan reprezentacije Ivan Jurić.

U posljednjoj utakmici dana koju je Hrvatska igrala, bolje su bile hrvatske reprezentativke i pobijedile Njemačku s 2:0 u setovima. Na kraju prvog seta na semaforu je stajalo 19:8, dok je na kraju drugog bilo 17:10 u korist Hrvatske.

„Na kraju drugog seta puno smo toga promašile, no uspjele smo se izvući. Obrana je bila odlična. Prvi set smo dominirale u potpunosti, drugi smo malo zeznule, ali na kraju smo uspjele izvući 2:0. Ostaje nam još jedna utakmica za koju se nadam da ćemo pobijediti i to je to“, izjavila je Lucija Kelava nakon pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!