Tenis

Murray prošao do Karlovića, Troicki zaustavio Nadalovog "krvnika", Janković izbacila braniteljicu naslova

Borna Rupnik • nedjelja, 05.07.2015.
Murray prošao do Karlovića, Troicki zaustavio Nadalovog "krvnika", Janković izbacila braniteljicu naslova
Foto: EPA

Brown nije dugo uživao u pobjedi nad Nadalom, Murray je izborio dvoboj s Karlovićem, a od Wimbledona se oprostila braniteljica naslova Kvitova.

Andy Murray, domaći adut za osvajanje Wimbledona, prošao je u osminu finala gdje ga čeka Ivo Karlović. Murray je svladao Andreasa Seppija, pobjednika nad Bornom Ćorićem, u četiri seta (6:2, 6:2, 1:6, 6:1).

Četiri su seta trebala i Rogeru Federeru protiv Australca Samuela Grotha (6:4, 6:4, 7:6 (5), 2:6), a nakon što je izbacio Rafaela Nadala, Dustin Brown nije mogao preko Viktora Troickog. Završilo je 6:4, 7:6 (3), 4:6, 6:3 za predstavnika Srbije.

Troicki će u osmini finala igrati protiv Kanađanina Vaseka Pospisila, koji je s 8:6 u petom setu izbacio Britanca Jamesa Warda, a francuski dvoboj Monfilsa i Simona pripao je Simonu također u pet setova.

Rezultat dana u ženskoj konkurenciji ostvarila je Jelena Janković, koja je svladala prošlogodišnju pobjednicu Petru Kvitovu (3:6, 7:5, 6:4).

Bez većih su poteškoća u nastavak natjecanja prošle Wozniacki, Niculescu, Keys, Radwanska i Bacsinszky, a malo su se više namučile Govorcova i Muguruza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!