Tenis

Čilić: "Na dobrom sam putu, ali nadao sam se pružiti bolji otpor", Đoković: "Nisam mu dopustio povratak"

Borna Rupnik • srijeda, 08.07.2015.
Čilić: "Na dobrom sam putu, ali nadao sam se pružiti bolji otpor", Đoković: "Nisam mu dopustio povratak"
Foto: EPA

Novak Đoković pobijedio je Marina Čilića i 13. put zaredom, no hrvatski je tenisač zadovoljan svime što je pokazao na ovogodišnjem Wimbledonu.

S tri puta po 6:4, Novak Đoković preskočio je Marina Čilića za plasman u polufinale trećeg Grand Slam turnira sezone, gdje će igrati protiv Richarda Gasqueta.

"Napravio sam tri ključna breaka u svakom setu, igrao sam pravim intenzitetom, dobro se kretao po cijelom terenu i vraćao što više lopti natrag u igru", sažeo je prvi igrač svijeta.

"Nadam se da ću imati dodatne snage u polufinalu, s obzirom da su to i finale najvažniji mečevi. Čiliću nisam dopustio povratak, premda je bilo napeto kada sam servirao za set. Tada sam dobio samopouzdanje za bolji osjećaj u nastavku susreta", dodao je.

Đoković je protiv Čilića ubilježio svoju jubilarnu, 50. wimbledonsku pobjedu te će zaigrati u šestom uzastopnom Grand Slam polufinalu.

"Mislim da sam igrao dosta dobro tijekom cijelog turnira, pokazao sam u nekoliko mečeva pravu razinu igre. Na dobrom sam putu, zadovoljan sam formom i pozitivno gledam prema naprijed. Šteta je izgubiti u četvrtfinalu, a s obzirom da sam igrao dobar tenis, nadao sam se pružiti i bolji otpor", izjavio je Marin Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg10.07.2015. u 14:05
    Cetvrtfinale na GS je definitivno uspjeh ali i malo cudo kakva mu je trenutno igra. Dobio je cetiri meca bez da je odigrao nesto posebno a to dovoljno govori kakav bi i gdje bi mogao biti. E kad se sjetim onog bombardiranja na US Openu: iz svih pozicija winneri pljuste. Fantastika je to bila. Kao... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik09.07.2015. u 15:33
    takvi kao on samo čekaju neuspjeh ( što po meni ovo četvrtfinale sigurno nije ) da bi pametovali a nisu reket u ruci u životu držali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2015. u 12:19
    Nole je puno bolji i tu završava priča.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2015. u 10:13
    Potpuno se slažem s vjesuom. Cijenim Čilićev uspjeh, nije nimalo lako toliko dugo se održati u samom vrhu, a usto još proći i svu onu muku s dopingom. Nama Hrvatima jednostavno ništa nije dobro osim biti broj 1, a i tada bismo našli milijun mana. Treba se malo spustiti na zemlju i biti realan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ivos09.07.2015. u 09:27
    @barcenolista, a u čemu si ti to deveti na svijetu, možda u trolanju na internetu?! I ti daješ savjete trenerima, ma genijalno
    ivos