Košarka

Slavica: "Nisam bio svjestan koliko sam se visoko odrazio dok nije krenuo uzdah s tribina"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.07.2015.
Slavica: "Nisam bio svjestan koliko sam se visoko odrazio dok nije krenuo uzdah s tribina"
Foto: FaH

Nik Slavica iza sebe ima odličan nastup na Svjetskom prvenstvu do 19 godina gdje je u središte pozornosti došao sjajnim nastupom u finalu protiv SAD-a...

"Nisam niti primijetio koliko visoko sam skočio, shvatio sam tek kada je krenuo uzdah s tribina", opisuje Nik Slavica dobro poznatu blokadu na Amerikancu Tatumu.

Slavica u razgovoru za Jutarnji list tvrdi kako već sada ima dosta interesa s američkih sveučilišta koji bi ga rado doveli u svoje redove.

"Već su se javili ljudi iz velikog broja sveučilišta koji žele da dođem, ali želja mi je stasati u euroligaškom klubu, a onda preseliti u NBA ligu. Ne moram nikud žuriti, u Ciboni mi je dobro, ona je idealna za košarkaški razvoj. Još nekoliko sezona u Hrvatskoj i tek onda van", tvrdi Slavica.

Slavica ima ambiciju jednog dana preseliti u NBA ligu i s velikom pozornosti prati što se tamo događa.

"Naravno, velika mi je želja osvojiti NBA prsten kao i zlato s hrvatskom reprezentacijom. Nemam posebnog idola, volio bih ostvariti što i Hezonja i Bogdanović. Kod svakog igrača pratim ono što je najbolje, LeBronovu snagu, Bryantov šut, dribling Chrisa Paula."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.07.2015. u 17:28
    rad, rad i još jednom rad, i onda sreće sa ozljedama, onda se može nadati nečemu u nekom evroligašu. NBA je još jako jako dalek. Nego, Nik: kad još jednom napraviš takav blok (a gle, to se može učiti) - onda budi „mrtav 'ladan" ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik09.07.2015. u 16:00
    Neka sljedeća sezona bude igrački na razini ovog finala i nema sumnje da ćeš uspjeti, sve najbolje lave.
    Obrisan korisnik