Tenis

Serena Williams ostavila Šarapovu bez šanse, Muguruza u prvom finalu

Branimir Korać • četvrtak, 09.07.2015.
Serena Williams ostavila Šarapovu bez šanse, Muguruza u prvom finalu
Foto: EPA

Serija pobjeda Serene Williams protiv Marije Šarapove nastavljena je u polufinalu Wimbledona. Uvjerljiva pobjeda donijela joj je novo finale, sa tamo ju očekuje debitantica u Grand Slam finalima...

Garbine Muguruza stigla je do svojeg najboljeg rezultata u karijeri plasmanom u finale Wimbledona. Španjolka nikada ranije nije bila niti u polufinalu, kamoli u finalu, a sada će se boriti sa Serenom Williams za titulu.

U polufinalu je svladala Agnieszku Radwansku koja ove sezone ne igra na svom vrhuncu forme, ali je u ovom susretu bila u vrlo dobrom izdanju, no ne ipak dovoljno dobrom za pobjedu protiv Španjolke.

Muguruza je slavila u tri seta sa 6:2, 3:6, 6:3 za sat u 56 minuta igre.

"Iza mene su dva sjajna tjedna i iako je razočaravajuće izgubiti u ovako tijesnom meču, moram biti zadovoljna. Dala sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno, Garbine je odigrala fantastičan meč", rekla je Radwanska.

Posebno zadovoljna bila je Serena Williams koja je u dvoboju protiv najveće rivalke Marije Šarapove bila potpuno dominantna i na kraju je zasluženo slavila sa 6:2, 6:4.

U njihovom 20. meču u karijeri, Serena je stigla do 18. pobjede i to 18. pobjede u nizu. Šarapova je bila bolja u prva dva meča 2004. godine, a nakon toga je iz svih mečeva izašla kao poražena.

Bio je ovo težak poraz u kojem Šarapova nije imala šanse i bila je daleko od pobjede pa i preokreta.

"Ne bih rekla da Garbine nema što izgubiti, može izgubiti titulu pobjednice Wimbledona. Nije to ista situacija kao kada sam ja bila u finalu Wimbledona i izgubila od tada 17-godišnje Šarapove, Garbine je već neko vrijeme u vrhu i igra sjajan tenis. Već me je pobijedila, zna što treba raditi i to ju stavlja u situaciju da može do trofeja pobjednice."

Wimbledon, tenisačice, polufinale:
Garbine Muguruza (Španjolska, 20) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 13) 6:2, 3:6, 6:3
Serena Williams (SAD, 1) - Maria Šarapova (Rusija, 4) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!