Nogomet

Krznar: "Hajduk će doći goropadan, ali Dinamo će znati odgovoriti"

Sportnet • petak, 10.07.2015.
Krznar: "Hajduk će doći goropadan, ali Dinamo će znati odgovoriti"
Foto: Davor Sajko

U nedjelju, u 19 sati, Dinamo na Maksimiru derbijem protiv Hajduka otvara novu sezonu, a dva dana uoči utakmice trener Modrih Damir Krznar otkrio je kako igrači jedva čekaju utakmicu.

"Sve nas skupa veseli još jedan početak lige i, neka se Rijeka ne naljuti, najveći derbi već u prvom kolu. Čeka nas puni stadion, lijepa atmosfera, fer navijanje i očekujemo kvalitetnu utakmicu ", rekao je za početak trener Modrih pa nastavio o "slatkim brigama" koje ima: "U kadru je 24 igrača tako da šestoricu već moramo izostaviti iz kadra. U prvih 11 neće biti iznenađenja i bit će to slično onome što smo uigravali na pripremama, a veći je problem koga ostaviti van zapisnika".

Među igračima koji bi mogli konkurirati je i osvajač Cope i Dinamov najbolji strijelac Angelo Henriquez: "On se jučer vratio iz Čilea gdje iako je zaslužio nije previše slavio sjajni uspjeh i htio se što ranije vratiti u Zagreb. Naravno, osjeća posljedice dugog puta i vremenske razlike i ne osjeća se najbolje. Unatoč tome on čak ima želju početi utakmicu protiv Hajduka, ali mislim da je rizik za ozljedu prevelik i da neće igrati. Ipak, ako me on i naši treneri uvjere da je spreman možda će igrati", priča trener dok bi debi pred punim Maksimirom mogao imati Marko Rog: "On je spreman, možda sitnicu ispod naših igrača, a njegovi potencijali su odlični i s njim ozbiljno računamo od samog početka".

Prodaja ulaznica za derbi ide sjajno, prodano ih je oko devet tisuća, tako da Modre na derbiju očekuje pun stadion i fantastična atmosfera što će, smatra trener, igračima biti dodatni motiv: "Svaki igrač je, unatoč šoku koji je nastupio zbog nedavnih događaja, koncentriran na treninge i utakmice i tu neće biti problema. Što se tiče gledatelja, zadnjih par utakmica na kraju sezone imali smo 15-ak tisuća, a naša momčad je odlično reagirala, odigrala kvalitetne utakmice i ako dođe još više ljudi možemo samo biti još bolji".

Modre već na samom počeku, u prvoj službenoj utakmici čeka težak protivnik: "Nismo tempirali formu za prvo kolo prvenstva kao niti za drugo pretkolo Lige prvaka, posebno kada smo vidjeli da smo izvukli na papiru nešto lakšeg protivnika. Ne znači da sada nismo dovoljno kvalitetni, ali za koji tjedan bismo ipak trebali nešto bolje izgledati".

Što se tiče protivnika trener o Hajduku ima visoko mišljenje: "Gledao sam ih jučer i ne mogu reći da me nešto previše iznenadilo. Vidio sam Hajduk koji zbog mladosti oscilira, a ono što je dobro za njih je da su na teži način došli do suverene pobjede i tako dobili krila. Mladi igrači na krilima takvih pobjeda demonstriraju kvalitetu, doći će ovdje goropadni i nemaju što izgubiti, ali mi ćemo znati odgovoriti".

Kao lošija strana Splićana spominje se njihova zadnja linija: "Svatko je protiv Estonaca vidio njihove probleme u obrani, ali postoji velika razlika između Hajduka koji je igrao jučer i onoga koji će u nedjelju igrati u Maksimiru. Naime, Hajduk je jučer napadao i ostavljao prostor, a u nedjelju će biti obrambenije postavljeni. Naravno, to ne znači da nisu ranjivi, kao i svaka momčad na svijetu, a na nama je to iskoristiti", rekao je trener pa zaključio: "U napadu su jako dobri i tu svakako mogu graditi svoju priču i temeljiti optimizam. Vlašić se nametnuo kao igrač koji se odlično priključuje iz drugog plana i ulazi u završnicu, Balić se također ističe, a tu je i Franck iz Sesveta koji je naznačio potencijal za više nego solidnu karijeru".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2015. u 16:29
    Goropadan. Da, Estonski konobari su puno bolji nego zadnjih godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2015. u 16:28
    5-1 je realno, dinamo to lako ima
    Obrisan korisnik