Vodeni sportovi

Duje Milan četvrti, Ivan Šitić šesti, Matija Luka Rafaj 21. na Europskom juniorskom prvenstvu u daljinskom plivanju

Sportnet • petak, 10.07.2015.
Duje Milan četvrti, Ivan Šitić šesti, Matija Luka Rafaj 21. na Europskom juniorskom prvenstvu u daljinskom plivanju

Danas je u švicarskom Teneru započelo Europsko juniorsko prvenstvo u daljinskom plivanju. Kompletna reprezentacija Hrvatske na ovom natjecanju u sastavu Duje Milan, Ivan Šitić i Matija Luka Rafaj nastupila je već prvog dana i to u utrci juniora na 7,5 kilometara. Sva tri hrvatska predstavnika upisala su sjajne rezultate, a najbliže odličju je bio Duje Milan kojem je treće mjesto izmaklo za samo četiri desetinke sekunde.

Nakon što su prošle godine na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u Zagrebu hrvatski reprezentativci osvojili dvije medalje, Ivan Šitić mlađe juniorsko zlato na 5 kilometara i Duje Milan juniorsko zlato na 7,5 kilometara, i ove godine su otputovali u Tenero sa vjerom i očekivanjima u dobre rezultate. Za razliku od prošle godine kada su nastupali u konkurenciji mlađih juniora i juniora, ove godine su svi hrvatski predstavnici nastupili u utrci juniora te su u potpunosti opravdali očekivanja, dok je samo malo sreće nedostajalo da se i ove godine okite medaljom.

Do najboljeg rezultata na ovogodišnjem prvenstvu stigao je Duje Milan koji je završio četvrti sa malo više od 12 sekundi zaostatka za pobjednikom Talijanom Andreom Manzijem. Ivan Šitić je završio na šestom mjestu sa samo dvije stotinke zaostatka za petoplasiranim Grkom Dimitrisom Negrisom, dok je Matija Luka Rafaj završio na 21. mjestu. Srebrnu medalju osvojio je Nijemac Thore Bermel dok je bronca pripala Rusu Kirilu Belajevu.

I dok su naši reprezentativci odradili svoj posao na Europskom juniorskom prvenstvu, sve natjecatelje Cro Cupa ovaj vikend čeka pauze od natjecanja. Naime, na jučerašnjoj sjednici Izvršni odbor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja donio je odluku da se maraton Vrbnik – Novi Vinodolski neće bodovati za Cro Cup zbog neispunjavanja minimalnih tehničkih, sigurnosnih i organizacijskih uvjeta. Natjecanja u Cro Cupu nastavljaju se u nedjelju 19. srpnja u Kaštel Starom gdje će se plivati utrka na 5000 metara.

Europsko juniorsko prvenstvo – Juniori 7,5 km:
1. Andrea Manzi (ITA) 1.30.01.57
2. Thore Bermel (NJE) + 6.61 sekundi
3. Kiril Belajev (RUS) + 11.83 sekundi
4. Duje Milan (HRV) + 12.28 sekundi
5. Dimitris Negris (GRČ) +18.51 sekundi
6. Ivan Šitić (HRV) + 18.53 sekundi
21. Matija Luka Rafaj (HRV) + 1.16.52 sekundi

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!