Košarka

Perasović: "Nemaju svi igrači isti status, ali svi imaju priliku nametnuti se"

Borna Rupnik • subota, 11.07.2015.
Perasović: "Nemaju svi igrači isti status, ali svi imaju priliku nametnuti se"
Foto: FaH

Hrvatski su košarkaši u Zagrebu započeli okupljanje uoči priprema za Europsko prvenstvo, a plan je predstavio izbornik Velimir Perasović.

Zagreb će biti jedan od domaćina skupina europske košarkaške smotre, a hrvatski reprezentativci - osim opravdano neprisutnih Marija Hezonje, Damjana Rudeža i Olivera Lafayettea - odazvali su se izborniku Velimiru Perasoviću na početku prvog dijela priprema, koji će biti održan u Sv. Martinu na Muri.

"Na Hezonju računamo od 1. kolovoza, sve ostalo su vjerojatno samo loše interpretacije njegove izjave. Odlično je što je otišao u NBA ligu, pogotovo zato što on nije proizvod samo Barcelonine, nego hrvatske košarke, jer se razvijao i kroz mlađe reprezentativne kategorije", objasnio je izbornik Perasović.

Od mladih snaga priliku bi mogao dobiti i Marko Arapović, srebrni kapetan sa Svjetskog prvenstva u Grčkoj: "Nije pozvan samo da popuni broj, on će imati priliku nametnuti se kao i svi drugi. Jasno, nemaju svi igrači isti status, ali svi imaju priliku".

Izbornik Perasović, kao i mladi Dario Šarić, nadaju se pozitivnoj atmosferi i navijačkoj potpori kako bi Hrvatska ostvarila što bolji rezultat na Europskom prvenstvu.

"Cilj nam je pokazati se u što boljem svjetlu, a ukoliko želimo ispuniti očekivanja, moramo od prvog dana u Zagrebu biti na pravoj razini", rekao je izbornik.

"Potrudit ćemo se pronaći pravu kemiju u momčadi, a nadam se da će nam navijači dati dodatnu snagu, uz njihovu pomoć možemo visoko", dodao je Šarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2015. u 00:45
    jedva čekam
    Obrisan korisnik