Tenis

Borna Ćorić: "Ne bih prognozirao neke velike stvari za Umag niti za nastavak sezone"

Borna Rupnik • utorak, 14.07.2015.
Borna Ćorić: "Ne bih prognozirao neke velike stvari za Umag niti za nastavak sezone"
Foto: EPA

Glavna hrvatska uzdanica u Umagu bit će Borna Ćorić, koji podsjeća da mu je upravo taj turnir prošle sezone bio prekretnica u karijeru.

Mladi Borna Ćorić prošle je sezone na ATP turnir u Umagu stigao kao "otprilike 220. ili 230. igrač svijeta", a ove godine dolazi s izvrsne 37. pozicije, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

"Bit će to ponovno odličan turnir s puno sadržaja, no meni je primarno u Umagu igrati tenis. Tu sam već pet dana, treniram s Matom Delićem, svojim najboljim kolegom na Touru. Sve je u najboljem redu, u dosta sam dobroj formi, odlično radim i igram dobar tenis", najavila je hrvatska teniska nada za SN, priznavši da je još uvijek "malo umoran nakon Wimbledona".

"Umag mi je dosta pomogao lani, pobijedio sam dva jako dobra igrača, potvrdio sam sam sebi da mogu. Poslije Zato mi je ovo najdraži turnir, bio je prekretnica u mojoj dosadašnjoj karijeri", dodao je Ćorić.

Ipak, istaknuo je dozu opreza prije novog nastupa pred hrvatskom publikom, a uoči dijela sezone u kojemu će morati obraniti dosta bodova.

"Ne bih prognozirao neke velike stvari za Umag niti za nastavak sezone. Znam samo da ću dati sve od sebe da pred svojom publikom, pred rodbinom i prijateljima igram najbolje što mogu. Ključni sam hrvatski igrač u Umagu sa samo 18 godina, no, naučio sam se s time nositi u pozitivnom smislu", rekao je.

"Što se tiče nastavka sezone, imam dosta bodova za braniti, oko 300 i teško je također prognozirati. Imat ću dosta problema pa bih bio zadovoljan da se zadržim oko ovog trenutačnog mjesta na ljestvici", naglasio je Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • andjel14.07.2015. u 20:51
    malo je skromniji u izjavama nego prije, ali jednako mi je drag
    andjel