Košarka

Zubčić: "Hrvatska može ići do kraja", Bilan: "Treba korak po korak, s ciljem napraviti što više"

Borna Rupnik • subota, 18.07.2015.
Zubčić: "Hrvatska može ići do kraja", Bilan: "Treba korak po korak, s ciljem napraviti što više"
Foto: FaH

Hrvatski se košarkaši u Sv. Martinu na Muri pripremaju za nastup na Europskom prvenstvu, svjesni da su i zbog domaćinstva skupine očekivanja velika.

Pod vodstvom novog izbornika Velimira Perasovića, već je počela bitka za mjesta u hrvatskoj reprezentaciji na ovogodišnjoj europskoj smotri. Hrvatska će grupnu fazu odigrati u Zagrebu i nada se podršci publike.

"Pripremamo se maksimalno, imamo sve što nam treba. Sigurno će biti teško u skupini, međutim, igramo pred svojim navijačima i moramo pokazati da možemo proći dalje i da možemo ići do kraja. Očekivanja su velika", prenosi HRT razmišljanje Tomislava Zubčića.

"Izdržavamo naporne pripreme i jedva čekamo da krene to sve. Drago nam je što igramo u Zagrebu tako da očekujemo dobru podršku publike. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti, da ćemo dobro odigrati i da će svi biti zadovoljni", nadovezao se Ivan Siriščević.

Centar Miro Bilan prisjetio se i prošlogodišnjeg razočaranja, kada je zadnji ispao s reprezentativnog popisa.

"Naravno da mi nije najlakše palo to što sam lani iz reprezentacije ispao korak do dvanaest najboljih. Ove godine očekujem više, ali konačna odluka će ipak biti izbornikova. Vjerujem da mogu i želim to, pogotovo zato što se igra u Zagrebu. Planiram dati sve od sebe na pripremama, ali ponavljam, Perasović je taj koji će na kraju birati", izjavio je.

O eventualnim dometima hrvatske reprezentacije nije želio previše govoriti.

"Prerano je govoriti o tome što možemo, jer se još ne zna ni u kojem će sastavu igrati sve reprezentacije, tko će se odazvati, a tko ne. Nisam sklon prognozama i postavljanju ciljeva tipa medalje i to, jer smatram da se treba ići korak po korak, s ciljem da napraviš što više. U našoj skupini najveća opasnost prijeti od Slovenije i Grčke, ali nikoga ne treba podcijeniti", najavio je Miro Bilan, prenosi HKS.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • SuppaDuppaFly20.07.2015. u 08:59
    talenta nam ne fali, po meni napokon i poštenog trenera, mala doza sreće i na kraju svega igrajte sa srcem i medalja bi mogla stići. Vratite šicu di joj je mjesto"
    SuppaDuppaFly
  • iadera19.07.2015. u 15:40
    Ja stvarno očekujem medalju, ali ne zbog domaćeg terena, već zato što ovaj puta na klupi nema "prevare od trenera".
    iadera
  • Obrisan korisnik18.07.2015. u 23:43
    Nemojte samo najavljivati ništa kao zadnji put, jer znamo kako to obično prođe kod nas.
    Obrisan korisnik