Vodeni sportovi

Nastavljena dominacija KDP Split i u Kaštel Starom

Sportnet • nedjelja, 19.07.2015.
Nastavljena dominacija KDP Split i u Kaštel Starom

Nakon vikenda pauze natjecatelji CRO CUP-a u daljinskom plivanju nastavili su sa natjecanjima. Peta ovogodišnja stanica bila je u Kaštel Starom gdje se nastavila dominacija KDP Split čiji su predstavnici u današnjoj utrci osvojili čak pet od mogućih šest mjesta na postolju. Nažalost ni danas se na startu nisu našli svi najbolji hrvatski daljinski plivači. U prvom redu nedostajali su reprezentativci Ivan Šitić i Matija Luka Rafaj, ali i aktualna državna prvakinja na 5000 metara Antonija Buličić koji se nalaze u Zagrebu na državnom prvenstvu u plivanju.

Po jako sparnom vremenu na startu današnje utrke našlo se 45 plivačica i plivača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Poljske i Njemačke. Osim što je zrak bio jako vruć, danas je i temperatura mora bila jako visoka što je natjecateljima otežavalo plivanje. Uz vremenske poteškoće, dodatne probleme izazvala je činjenica da je staza bila duža od planiranih 5000 metara. Kako neslužbeno doznajemo dužina današnje staze bila je više od 6000 metara.

Unatoč svim navedenim problemima većina natjecatelja je utrku uspješno privela kraju, a treći put ove sezone najbrži su bili članovi KDP Split Duje Milan u muškoj i Karla Šitić u ženskoj konkurenciji. Nakon njih u cilj su ušli drugoplasirani u obje kategorije Petar Matić član KDP Split i Nika Perčić članica KDP Primorje iz Rijeke. Posljednja mjesta na postolju osvojilo je još dvoje članova KDP Split. Kod djevojaka treća je bila Dina Levačić, dok je kod muškaraca treće mjesto osvojio Marin Milan.

Vrijedi spomenuti da je Duje Milan na utrku stigao sa državnog prvenstva u plivanju koje se od jučer do utorka održava u Zagrebu i gdje se jučer okitio zlatnom juniorskom medaljom na 1500 metara slobodnim stilom, dok je u konkurenciji mlađih seniora i seniora osvojio srebrne medalje.

7. Kaštelanski plivački maraton
Žene:
1. Karla Šitić KDP Split 1.18.02
2. Nika Perčić KDP Primorje +1.11 min
3. Dina Levačić KDP Split +1.40 min
4. Natali Žgomba KDPSR Poreč +24.53 min
5. Blanka Kvaranta KDPSR Poreč +30.08 min
Muškarci:
1. Duje Milan KDP Split 1.17.15
2. Petar Matić KDP Split +1.57 min
3. Marin Milan KDP Split +2.38 min
4. Aljoša Pribac PK Piran +3.02 min
5. Vaso Vulin KDPSR Poreč +12.23 min

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!