Košarka

Šarić: "Imamo protivnike koje ne smijemo podcijeniti, ali niti strahovati od njih"

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.07.2015.
Šarić: "Imamo protivnike koje ne smijemo podcijeniti, ali niti strahovati od njih"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija nastavlja s pripremama za nastup na Europskom prvenstvu. Sastav skupine prokomentirao je i Dario Šarić koji smatra kako skupina nije tako bezazlena kako se čini...

Hrvatska će prvu fazu natjecanja na Europskom prvenstvu odraditi u društvu Slovenije, Makedonije, Grčke, Nizozemske i Gruzije. Jasno, ždrijeb je mogao biti puno neugodniji, no Dario Šarić upozorava da neće biti tako lako kako se možda na prvi pogled čini.

"Iako svi misle da će biti lagano, nisam baš siguran. Sve su to redom protivnici koje ne smijemo podcijeniti, ali niti strahovati od njih. Sloveniju poznajemo i znamo koliko može biti neugodna, ali pobijedili smo je na njezinom parketu. Grčku dobro poznajemo, s Gruzijom smo se jako namučili u Sloveniji dok Makedonija nije tako dobra kao što je bila prije nekoliko godina. Nizozemska mi je potpuna nepoznanica", tvrdi Šarić za stranicu Saveza.

Šarić još uvijek ne radi punom snagom zbog problema s gležnjevima i očekuje se da će se uskoro priključiti. Problem traži odmor i duži oporavak, ali njegov nastup nije pod upitnikom.

"Imao sam tijekom ljeta vrlo malo vremena za oporavak, svako ljeto sam svega desetak dana imao odmora i na kraju se to osjetilo. Razgovarao sam i s izbornikom o svojoj ulozi, on od mene očekuje da budem među važnijim igračima i mislim da mogu pomoći više i u kreaciji kao što sam to činio u Ciboni."

Šarić u razgovoru za Max dodaje kako je sada spreman i za NBA ligu te da ga neće iznenaditi dogovor Sixersa i Efesa.

"Kada sam odlazio iz Cibone, nisam još bio spreman, mislio sam da je to za mene u tom trenutku prevelik korak. Međutim sada sam psihički spremniji, a kada bi se dogodio taj dogovor između Philadelphije i Anadolu Efesa, dodatno bih trenirao svaki dan na onome što mi je minus."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2015. u 13:52
    bitno da je on svjestan svojih mana i to javno kaže za razliku od drugih zvjezdica koje o tome ni riječi nisu nikad progovorili. Sjećam se kak je Veljko Mršić bio u kadru repke i nisam ga volio jer je bio limitiran igrač koji je uvijek isto igrao tijekom cijele igračke karijere biloklupske ili za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2015. u 15:20
    Da,moram priznati čudna pomalo izjava šarica,da će poraditi na svojim slabijim dijelovima igre ako ove sezone ode u nba znači ako ne ode ove onda stigne pričekati pa u efesu trenirati stvarno smiješno..
    Obrisan korisnik
  • narada10820.07.2015. u 10:37
    Vrhunski sportaš ne čeka da se u nekim „dogovorima" drugih ustanove njegovi minusi - on ih sam vidi i radi na njima. Predstojeće EP bi trebalo biti motivacija za tri "dodatne" treninge dnevno.
    narada108