Nogomet

Video: Panama nakon penala, a Meksiko kroz produžetak izborili prolaz u polufinale

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.07.2015.
Video: Panama nakon penala, a Meksiko kroz produžetak izborili prolaz u polufinale
Foto: EPA

Meksiko i Panama uz dosta problema izborili su mjesto u polufinalu Gold Cupa. Meksiko je u produžetku svladao Kostariku dok je Panama nakon jedanaesteraca eliminirala Trinidad i Tobago...

Puno drame u noćašnja dva susreta četvrtfinala Gold Cupa, a na kraju u polufinale idu Panama i Meksiko. Meksiko je pobjedu upisao pogotkom iz kaznenog udarca u 124. minuti, a Panama je prolaz izborila raspucavanjem jedanaesteraca.

Drama se i očekivala u dvoboju između Meksika i Kostarike, a nakon što kroz 120 minuta nije bilo pogodaka i kada se činilo da će susret biti odlučen raspucavanjem jedanaesteraca, dosuđen je kazneni udarac za Meksikance.

Peralta i Miller išli su na loptu, snimka pokazuje da je došlo do laganog kontakta nakon kojeg je Meksikanac završio na travi, a sudac je odlučio dosuditi penal. U 124. minuti Guardado ga je pretvorio u pogodak za prolaz u polufinale.

U polufinalu je i Panama koja je nakon jedanaesteraca došla među četiri najbolja pobjedom protiv Trinidada i Tobaga. U 120 minuta bilo je 1:1, a onda su Panamci bili sretniji.

Luis Tejada doveo je Panamu do vodstva nakon očajne reakcije obrane Trinidada i Tobaga. Sheldon Bateau nije uspio očistiti prijetnju pred svojim golom, u konačnici je i proigrao Tejadu koji iz takvih pozicija ne griješi.

Na početku drugog poluvremena Kenwyne Jones je u svom stilu nakon prekida glavom svladao Peneda i poravnao na 1:1.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca bilo je dosta nervoze i promašaja, a ključnu obranu Penedo je upisao u devetoj seriji kada je Valentin Pimentel postigao pogodak, a zatim Penedo obranio pokušaj Lestera Peltiera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!