Tenis

Karlović: "Odlučivale su nijanse, ovaj puta bile su na njegovoj strani"

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.07.2015.
Karlović: "Odlučivale su nijanse, ovaj puta bile su na njegovoj strani"
Foto: EPA

Ivo Karlović tijesno je poražen u finalu ATP turnira u Newportu gdje je Rajeev Ram slavio u tri seta i to u tie-breaku trećeg. Obojica priznaju kako je meč bio posve otvoren i da je Ram imao više sreće...

Iako s 31 godinom na leđima i tek kao 161. igrač svijeta uoči ovog turnira, Rajeev Ram pokazao je kako mu travnata podloga odgovara i otišao je do kraja na turniru u Newportu. Nije svladao samo Karlovića, pobijedio je i Johna Isnera što potvrđuje da je u pravo vrijeme bio u pravom izdanju.

Turnir u Newportu posebno voli, tu je osvojio svoje dvije jedine titule na ATP Touru, a kao ključan poen vidi onaj s početka tie-breaka kada je fantastično vratio Karlovićev servis i preuzeo inicijativu u 13. gemu.

"Bio sam malo iznenađen kako sam pogodio. Neću reći da to mogu svaki puta, nema nikakve šanse, ali dogodilo mi se da sam pogodio u najboljem trenutku", kaže Ram.

"To je ono što je činilo razliku, bio je u stanju u ključnim trenucima tako pogađati. Nema se što previše dodati, pogodio je nevjerojatne udarce", dodao je Karlović.

Ram je osvajanjem Newporta ušao među 100 najboljih i osigurao si mjesto na US Openu. Ovaj puta nijanse su bile na njegovoj strani.

"Ove godine je on bio sretniji. Na kraju se sve svodilo na poenu ili dva, nijanse su jednostavno bile na njegovoj strani", kaže Karlović koji je od ovog ponedjeljka 23. igrač svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stipest20.07.2015. u 14:24
    Sutra ždrijeb Davis Cupa.Sva sreća da smo nositelji.Moguči protivnici: Brazil, Colombia, Dominican Republic, India, Netherlands ,Poland, Russia, Uzbekistan.
    stipest