Tenis

Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa gostuje u Brazilu

Branimir Korać • utorak, 21.07.2015.
Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa gostuje u Brazilu
Foto: EPA

Hrvatska teniska reprezentacija gostovat će u Brazilu u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Odlučeno je tako na današnjem ždrijebu u kojem je Hrvatska kao nositelj mogla i bolje proći...

Ždrijeb kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa donio je Hrvatskoj prolaznog protivnika, ali i protivnika koji se ne smije podcijeniti, posebno jer će Hrvatska u ovom dvoboju biti gost.

Ždrijeb je Hrvatskoj dodijelio Brazil, vrlo poželjnog protivnika da se igralo u Hrvatskoj gdje bi se postavljanjem brze podloge dodatno poajačao hrvatski status favorita, no ovako na zemlji u Brazilu bit će zanimljivo.

Još uvijek nije poznato tko će biti na raspolaganju kojem izborniku, Brazilcima je glavni adut Thomaz Bellucci koji je sposoban na zemlji svakoga pobijediti dok su ostali igrači u singlu ipak Challenger razine. Kao drugi će vjerojatno zaigrati Joao Souza koji ne bi trebao predstavljati poseban problem Čiliću i Ćoriću ukoliko Hrvatska nastupi u punoj postavi.

Iako Hrvatska može složiti dobar par, za pretpostaviti je da će tu biti Marin Draganja, možda i Ivan Dodig, Brazil ima laganu prednost. Specijalisti za igru u parovima Marcelo Melo i Bruno Soares to mu i donose.

U svakom slučaju moglo je i bolje s obzirom na domaćinstvo, međutim Brazil ne bi smio biti neprelazna prepreka.

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu bit će odigrane od 18. do 20. rujna ove godine.

Parovi kvalifikacija:
Brazil - Hrvatska
Indija - Češka
Švicarska - Nizozemska
Rusija - Italija
Uzbekistan - SAD
Kolumbija - Japan
Dominikanska Republika - Njemačka
Poljska - Slovačka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg22.07.2015. u 23:04
    Igranje na toj podlozi u tom terminu je za Marina totalna banana ako zeli ista napraviti na US openu. Nevjerujem da ce igrati...
    interreg
  • narada10821.07.2015. u 22:42
    ja mislim da bi Dodig - Melo bio dobar meč ;-)
    narada108
  • h-tomek21.07.2015. u 16:26
    Pa ak budu Čilić i Čorić na raspolaganju i prisebni u tim mečevima, to bi se moralo proći. Iako je to promjena vremenskih zona, zemljani teren usred dijela sezone gdje se igra na tvrdim podlogama ne bi to trebao biti neki izgovor za eventualni loš rezultat, tj. ispadanje.
    h-tomek
  • sportoz21.07.2015. u 14:43
    Zadnjih nekoliko ždrijebova ishod za Hrvatsku je uvijek isti - najgore moguće. Južna Amerika i šljaka. Di ćeš gore... A mi već standardno u "kombiniranom" sastavu.
    sportoz