Nogomet

Ivan Bebek prvi hrvatski sudac u Elitnoj skupini Uefinih sudaca

Mihaela Bradovski • utorak, 21.07.2015.
Ivan Bebek prvi hrvatski sudac u Elitnoj skupini Uefinih sudaca
Foto: Duje Bonačić

UEFA je odredila sudačke liste za sljedeću sezonu, a veliko priznanje zaradio je Ivan Bebek koji je postao prvi hrvatski sudac koji se našao u Elitnoj skupini...

Uefino slaganje sudačkih lista za dolazeću sezonu donijelo je dobre vijesti za Ivana Bebeka koji je promaknut u Elitnu skupinu sudaca i postao prvi hrvatski sudac koji se našao u ovom društvu.

U Elitnoj skupini nalazi se 29 sudaca iz 19 zemalja i to su suci koji se delegiraju za najvažnije utakmice europskih kupovi i oni koji će biti izabrani za suditi na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

"To je nešto najviše što se može postići u statusu u Uefi, to je san svakog suca i ponosan sam na ovaj doseg. Ovo je početak novog puta, otvaraju se perspektive suđenja na europskim i svjetskim prvenstvima, a ja samo mogu nastaviti raditi kao da se ništa nije dogodilo i maksimalno profesionalno pristupati zadacima", poručio je Bebek za stranicu Saveza.

U Prvoj skupini ostao je Marijo Strahonja, u Drugoj skupini Ante Vučemilović, a u Trećoj su Fran Jović, Tihomir Pejin i Domagoj Vučkov.

Na listi futsalskih sudaca, Saša Tomić već je u Elitnoj skupini, Danijel Janošević u Prvoj skupini, a Nikola Jelić i Andrej Topić u Drugoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2015. u 03:30
    A di je najbolji sudac danasnjice Bruno M.?
    Obrisan korisnik
  • bubici21.07.2015. u 19:53
    Fran Jović...hahahahaha
    bubici