Tenis

Borna Ćorić prošao prvu zapreku u Umagu: "Imao sam sve pod kontrolom"

Borna Rupnik • utorak, 21.07.2015.
Borna Ćorić prošao prvu zapreku u Umagu: "Imao sam sve pod kontrolom"
Foto: EPA

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo turnira u Umagu pobjedom nad bivšim finalistom Marcelom Granollersom.

Večernji termin drugog dana turnira u Umagu bio je rezerviran za prvi nastup prve hrvatske uzdanice, Borne Ćorića, nakon što su se Mate Delić i Toni Androić oprostili od natjecanja.

Ćoriću je s druge strane mreže stajao Španjolac Marcel Granollers, 71. na ATP ljestvici, ali nije imao pravo rješenje za raspoloženog Hrvata, koji je posao odradio u dva seta.

U prvom mu je dovoljan bio break kod 1:1, da bi ga potvrdio i drugim na samom kraju seta, na drugoj set-lopti.

U drugom je Granollers prvi stekao prednost i oduzeo Ćoriću servis za 2:1, no Ćorić je odmah uzvratio, poravnao rezultat i potom nakon 3:3 osvojio tri uzastopna gema za kraj priče.

Ćorić će u četvrtak igrati protiv Aljaža Bedenea, koji je izbacio Delića, a poslije meča prokomentirao je za HRT i umašku vrućinu:

"Stvarno je bilo teško, ali zadovoljan sam kako sam igrao, krenuo sam dosta agresivno od prvog poena. Imao sam cijelo vrijeme osjećaj da držim meč u svojim rukama. Imao sam sve pod kontrolom".

"Što se servisa tiče, bilo je i bolje, bilo je i gore. Bedene odlično servira, bio je dobar na Wimbledonu, ali dat ću sve od sebe i nadam se da ću ga pobijediti", zaključio je Ćorić.

ATP Umag, prvo kolo:
B. Ćorić (Hrvatska, 7) - M. Granollers (Španjolska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!