Tenis

Ponovljen lanjski rezultat: Borna Ćorić u dva seta svladao Bedenea i izborio umaško četvrtfinale

Davor Kovačević • četvrtak, 23.07.2015.
Ponovljen lanjski rezultat: Borna Ćorić u dva seta svladao Bedenea i izborio umaško četvrtfinale
Foto: FaH

Jedina hrvatska uzdanica u Umagu uspješno je preskočila i prepreku drugog kola. Borna Ćorić u dva je seta svladao Aljaža Bedenea i osigurao četvrtfinale gdje će u petak igrati s drugim nositeljem Bautistom Agutom.

Ako ćemo povlačiti paralelu prošlogodišnjeg nastupa, Borna Ćorić ostvario je minimalan cilj na terenima Stella Marisa. Izborio je ulazak među najboljih osam igrača u Umagu i obranio četvrtfinalne bodove osvojene prije točno godinu dana.

Letvica je sada nešto viša, a Ćorića to očito ne opterećuje. I ako ćemo gledati strogo u ATP-jevu ljestvicu, četvtfinale je bilo za očekivati makar se za 18-godišnjeg tenisača malo toga može svrstati u tu kategoriju. Granollers pa Aljaž Bedene nisu svjetski vrh, ali nisu ni tenisači protiv kojih se netko može prošetati do pobjede.

I drugi je Ćorićev nastup tako izgledao, ali samo na rezultatski iako je bilo nešto zahtjevnije. Točnije za dva gema više koliko je Bedene osvojio u odnosu na Granollersa. I nervozan početak nije dao smesti mladog Hrvata da riješi novopečenog Britanca.

“Ušao sam nesigurno u meč, nisam se dobro osjećao, teren je bio nešto sporiji pa kako je meč odmicao igrao sam sve bolje. Sve do 4:3 kad sam odigrao jako loš gem, ali na kraju sam se spasio odigravši odlično u ključnim trenucima“ - iznio je Ćorić za HRT svoje prve dojmove nakon pobjede.

Do tog osmog gema drugog seta Ćorićev servis radio je vrlo dobro, štoviše odlično što ni sam nije propustio naglasiti. I Bedene i Ćorić su pokazivali kako izgleda igra iza prvog servisa jer su obojica izgubila tek dva poena nakon pogođenog prvog servisa do tog terenutka. Tada je zaštekalo kod obojice, pa nije bilo ni čudno što su pala dva breaka u nizu.

Važna je zato bila igra iza drugog servisa, a tu je Borna bio puno bolji od svog protivnika. S 45 % iz prvog seta, taj je segment u Ćorićevom tenisu narastao do 70 % iako se iza toga krija i odličan ubačaj prvog servisa kojeg Ćorić gotovo i nije promašivao u drugoj dionici. Britanac je tu kaskao za domaćim tenisačem, nije se toliko mogao osloniti na servis kojeg je izgubio i drugi put uzastopce. Ćorić je izborio servis za meč, malo je zaškripilo, ali na kraju uz sretan završetak mogao je u svom stilu pozdraviti brojnu umašku publiku. Bez dodatnih stresova i prolivenog znoja po teškoj umaškoj sparini.

Novi Ćorićev izazov je drugi nositelj Bautista Agut koji se lagano obračunao sa Slovencem Kavčičem prepustivši mu svega tri gema. Nije Španjolac previše poznat Ćoriću, pa će i konzultacije sa stožerom biti jedan od sutrašnjih zadataka.

“Igra nešto drugačiji tenis, ima ravnije, flat udarce, pa se moram potražiti informacije kod ostalih“, dodao je Ćorić koji će u potragu za svojim četvrtim ATP polufinalom.

ATP Umag:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Aljaž Bedene (Velika Britanija) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg24.07.2015. u 09:33
    Borna sa 18 godina vec pomalo rutinski rijesava igrace koji su iza njega na ljestvici. Ovaj Agut je dosta atipican i jako nezgodan igrac. Bit ce zanimljivo to pogledati.
    interreg
  • Obrisan korisnik23.07.2015. u 22:29
    Izvrstan meč, bravo Borna.
    Obrisan korisnik