Nogomet

Bilićeve muke na Malti: "Bila bi sramota da smo ispali, bez obzira na sve olakotne okolnosti"

Borna Rupnik • petak, 24.07.2015.
Bilićeve muke na Malti: "Bila bi sramota da smo ispali, bez obzira na sve olakotne okolnosti"
Foto: EPA

Iako je imao 1:0 iz prve utakmice, West Ham je tek na jedanaesterce izbacio Birkirkaru, a Slaven Bilić naposljetku je ipak mogao odahnuti.

Londonski je klub na Malti rano primio pogodak, a krajem prvog poluvremena ostao je i bez isključenog Tomkinsa. S tom je prednošću Birkirkara izborila udarce s bijele točke, no West Ham je na kraju prošao s 5:3.

"I to se događa u nogometu. Bio bi veliki udarac za West Ham da smo ispali, no zaslužili smo proći dalje", rekao je hrvatski trener poslije susreta.

"Nismo potonuli, nego smo 120 minuta izdržali na vrućini, i to uglavnom s igračem manje. To će biti dobro iskustvo za dečke. Nisam ni mislio da će se predati, u Europi se treba znati nositi s takvim situacijama", nastavio je Bilić.

Međutim, nije mogao pobjeći primislima o mogućem ispadanju.

"Bila bi sramota da smo ispali, bez obzira na sve olakotne okolnosti. Ovo će nam iskustvo pomoći, učit ćemo iz njega. Bili smo bolji i nakon isključenja, ali nismo bili dovoljno okomiti i nismo stvarali šanse, a nećemo se žaliti ni na domaće provokacije. Sve je to uobičajeno", kaže.

West Ham u trećem pretkolu igra protv rumunjske Astre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!