Tenis

Četiri nositeljice u polufinalu Bad Gasteina, u Istanbulu bez nositeljica

Branimir Korać • petak, 24.07.2015.
Četiri nositeljice u polufinalu Bad Gasteina, u Istanbulu bez nositeljica
Foto: EPA

Poznate su sve polufinalistice WTA turnira u Istanbulu i Bad Gasteinu. Dok će u Bad Gasteinu u polufinalu igrati četiri nositeljice, u Istanbulu su u završnicu ušle nepostavljene igračice...

Sedma nositeljica u Bad Gasteinu Anna Karolina Schmiedlova do polufinala je došla pobjedom protiv Annike Beck u dva seta. U jednom razdoblju imala je čak 15 poena u nizu, bila je nezaustavljiva i zasluženo je slavila. Prošlog tjedna slavila je u Bukureštu, a niz pobjeda nastavila je i u Austriji.

U polufinale će igrati protiv druge nositeljice Samanthe Stosur koja je s gotovo identičnim rezultatom svladala Danku Kovinić. Stosur je bila dominantna i nije se suočila s niti jednom break loptom.

Prva nositeljica Sara Errani morala je igrati tri seta protiv ruske kvalifikantice Darije Kasatkine. Ruskinja je zaostajala 6:3, 3:2 s breakom, no izborila je treći set gdje je Errani ipak bila bolja.

Polufinale donosi talijanski dvoboj u kojem će Errani igrati protiv Karin Knapp koja je imala težak meč protiv Polone Hercog nakon što je ujutro morala dovršavati meč drugog kola s Johannom Larsson.

U Istanbulu je dan otvoren dramatičnim ukrajinskim dvobojem u kojem je Katerina Bondarenko ispustila četiri set lopte u prvom pa zatim i u drugom setu te izgubila od Lesije Tsurenko.

Zatim je uslijedio dvoboj između Urszule Radwanske i Tsvetane Pironkove koji je pripao Poljakinji. Pironkova je imala realizaciju break lopti 8/9, u trećem setu u pet navrata break prednosti, ali je Radwanska bila ta koja je slavila.

Slijedi joj dvoboj protiv Magdalene Rybarikove koja je spasila meč loptu u dvoboju protiv Roberte Vinci na putu do pobjede u tri seta. Polufinale bez nositeljica zaokružila je Kirsten Flipkens pobjedom protiv Schiavone.

WTA Bad Gastein, četvrtfinale:
Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka, 7) - Annika Beck (Njemačka) 6:2, 6:3
Samantha Stosur (Australija, 2) - Danka Kovinić (Crna Gora) 6:3, 6:2
Sara Errani (Italija, 1) - Daria Kasatkina (Rusija, Q) 6:3, 3:6, 6:2
Karin Knapp (Italija, 3) - Polona Hercog (Slovenija, Q) 7:6(5), 7:5

WTA Istanbul, četvrtfinale:
Lesia Tsurenko (Ukrajina) - Katerina Bondarenko (Ukrajina, Q) 7:6(13), 7:5
Urszula Radwanska (Poljska) - Tsvetana Pironkova (Bugarska, 8) 6:2, 3:6, 7:6(5)
Magdalena Rybarikova (Slovačka) - Roberta Vinci (Italija) 0:6, 7:5, 6:2
Kirsten Flipkens (Belgija) - Francesca Schiavone (Italija) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!