Tenis

Ćorić ostao bez prvog umaškog polufinala, Bautista Agut slavio u dva seta

Davor Kovačević • petak, 24.07.2015.
Ćorić ostao bez prvog umaškog polufinala, Bautista Agut slavio u dva seta
Foto: FaH

Hrvatski tenis ostao je i bez posljednje uzdanice na umaškom turniru. Borna Ćorić izgubio je od drugog nositelja Roberta Bautiste Aguta s dva puta po 3:6.

Po običaju, Borna Ćorić dao je svoj zadnji atom na terenima Stella Marisa, ali do prvog umaškog polufinala nije stigao. Ono što je odigrao, a odigrao je korektnu partiju, nije bilo dovoljno da svlada drugog nositelja turnira, Španjolca Roberta Bautistu Aguta koji se nakon Fabija Fogninija prošle, ispriječio mladom Hrvatu ove godine u četvrtfinalu.

Najjednostavniji zaključak meča bio bi da je Španjolac jednostavno bio bolji. Svojim tenisom tražio je od Ćorića udarac više koji bi domaći predstavnik nekad imao, nekad ne, ali nešto češći su bili ovi drugi slučajevi. Time ni rješenja kako probiti dosadnjikavi tenis Španjolca.

Servis nije dobro funkcionirao, u prvim gemovima tek bi rijetki ulazili, a bez njega nema ni previše laganih poena što je protiv tenisača poput Bautiste kao kruh vrijedno. Tako je Ćorić morao orati i kopati za svaki poen, a čim bi nestalo daha stigli bi problemi. Prvi i veliki bili su u osmom gemu prvog seta kada je Ćorić spasio četiri break-lopte, propustio gem-loptu i potom prvi put predao svoje oružje.

Odmah u sljedećem gemu, kada je Španjolac servirao za prvi set, Ćorić je napravio dotad najveći pritisak na Španjolčev servis, no Bautista je ostao hladan, kao što je bio kroz čitav meč, i nakon što je neutralizirao tri Ćorićeve prijtenje za povratak, iskoristio je treću set-priliku.

Iako je publika bila kao i prethodnih dana Ćorićev impuls, njegov tenis ga u nastavku meča nije dobio. Da će polufinale ostati neuhvatljivo postalo je jasno kada je mladi Hrvat kod 3:3 još jednom izgubio svoj početan udarac. Bautistini statistički segmenti su bili kudikamo nakrcaniji jačim brojkama da bi završilo drugačije od Španjolčevog ulaska u polufinale gdje će igrati protiv Portugalca Joaa Souse koji je ranije popodne u tie-breaku trećeg seta izbacio Fogninija.

ATP Umag, četvrtfinale:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) – Borna Ćorić (Hrvatska, 7) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10824.07.2015. u 23:37
    vručina i napor su radili svoje, ali ipak je naš -citiram engleskog komentatora- „Björna" dobro igrao. Next step: tako precizno igrati kao Bautista i onda se čim prije dočepati 22. mjesta na ATP.
    narada108