Nogomet

Panama i Kostarika uvjereni u namještanje i traže istragu, Panami izrečena kazna

Borna Rupnik • subota, 25.07.2015.
Panama i Kostarika uvjereni u namještanje i traže istragu, Panami izrečena kazna
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Paname nije prešutjela svoje nezadovoljstvo sudačkim odlukama u polufinalu Gold Cupa te je uslijedila kazna, ali ni tu nije kraj.

Polufinale Gold Cupa između Paname i Meksika posebno će dugo pamtiti nogometaši Paname, koji su prvo protestirali zbog ranog isključenja svog igrača, već u 24. minuti, a potom je Meksiku u 89. minuti suđen vrlo dvojbeni kazneni udarac, za izjednačenje i produžetak.

Igrači i stručni stožer Paname protestirali su deset minuta, no odluku više nisu mogli promijeniti, da bi u produžetku Meksiko još jednom s bijele točke pobijedio 2:1.

Reprezentativci Paname, po završetku utakmice, poručili su "CONCACAF lopovi", a Jaime Penedo i Luis Tejada dobili su po dvije utakmice zabrane nastupa, zbog odgurivanja suca i zbog neodlaska s terena poslije crvenog kartona.

Osim toga, Nogometni savez Paname zbog "nesportskog ponašanja na terenu i van njega" mora platiti visoku novčanu kaznu, ali točan iznos nije objavljen.

Nogometni savezi Paname i Kostarike potom su se udružili i najavili peticiju kojom će zatražiti istragu o korupciji na Gold Cupu, s obzirom da su i Kostarikanci ispali od Meksika, dvojbenim jedanaestercem na samom kraju drugog produžetka.

"Nažalost, moramo ukazati na loše sudačke odluke koje su bile namjerne, usmjerene na zaštitu treće strane. Smatramo da su ove utakmice bile namještene, ne od strane Meksika, već od nekog drugog. Treba istražiti sve okolnosti zbog kojih nam je ukradena pobjeda, a snovi uništeni", poručio je Pedro Chaluja, predsjednik Nogometnog saveza Paname.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.07.2015. u 13:29
    odvratno ... to je profesionalni nogomet današnjice.
    cameosis
  • Obrisan korisnik25.07.2015. u 11:46
    Dovoljno je reći da oni koji su među prvima optuženi iz FIFE dolaze iz CONCACAFA. To je još veća lakrdija od FIFE, a u interesu im je kao i svaki put bilo komercijalno finale SAD-Meksiko. Ne daj bože da jedna Kostarika slučajno dođe do finala ili osvoji...A po njima bi vjerojatno bilo manje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Aguias25.07.2015. u 10:10
    Strašno je što se radi od nogometa, onaj penal za Meksiko u 89.minuti protiv Paname mislim da ni trener Meksika ne bi sudio, a i sama faca gl.suca u tih 10-ak minuta natezanja dok se čekalo izvođenje penala govorila je da uopće nije bio siguran u svoju odluku. Bilo bi lijepo da 2 "mala"... [više na forumu]
    Aguias