Nogomet

Kovač: "Neugodno, teško i izjednačeno, s manje prostora za kiks, ali Hrvatska ima pravo biti favorit"

Borna Rupnik • subota, 25.07.2015.
Kovač: "Neugodno, teško i izjednačeno, s manje prostora za kiks, ali Hrvatska ima pravo biti favorit"
Foto: FaH

Island, Ukrajina, Turska i Finska stajat će hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na putu prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Što o tome misli izbornik Niko Kovač?

Ždrijeb u St. Peterburgu donio je Hrvatskoj nezgodnu skupinu sa samo četiri protivnika, ali četiri protivnika na kojima se vrlo lako može poskliznuti.

"Skupina je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika što znači da nas često čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija", rekao je izbornik Niko Kovač za HNS odmah poslije ždrijeba.

Island je bio među lakšim suparnicima iz druge jakosne skupine, no to je "nadoknađeno" u trećoj i četvrtoj jakosnoj skupini. Finska će pak prvi puta na ogled s Hrvatima.

"Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. I sami smo se uvjerili da to nije nimalo lagan protivnik, a uvjeravaju se i Nizozemci i ostale momčadi u toj skupini. Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. Imamo s njima i različitih iskustava, nikada nije bilo lagano, dapače, a obje momčadi imat će veliki motiv izboriti Svjetsko prvenstvo. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje", kaže Kovač.

"Uz sve nabrojano, Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj i plasirati se u Rusiju", zaključio je izbornik najboljih hrvatskih nogometaša.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2015. u 12:00
    samo plasman, sve drugo je neuspjeh, pa zato i jesmo nositelji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2015. u 20:09
    Mislim da je Niko sve rekao, sada to treba pokazati na terenu.
    Obrisan korisnik