Vodeni sportovi

Nika Perčić prekinula nepobjedivost KDP-a Split, Duje Milan do nove pobjede

Sportnet • subota, 25.07.2015.
Nika Perčić prekinula nepobjedivost KDP-a Split, Duje Milan do nove pobjede

Šesto CRO CUP natjecanje ove sezone održano je danas u mjestu Raslina pored Šibenika. Osim predivnog ambijenta, današnje natjecanje obilježio je rekordan broj natjecatelja, ali i prekid niza nepobjedivosti KDP-a Split ove sezone.

Riječanka Nika Perčić je tako postala prva pobjednica u CRO CUP natjecanjima ove sezone koja ne dolazi iz redova KDP Split. Uz glavnu utrku na 5000 metara održana je i utrka na 1500 metara, a za obje utrke bilo je prijavljen 191 natjecatelj i natjecateljica. Od ukupnog broja natjecatelja za glavnu utrku bilo je točno 100 prijavljenih. Do cilja je stiglo 98 natjecatelja u glavnoj utrci i 81 natjecatelj u utrci na 1500 metara.

Od ranog jutra u Raslinu, predivno malo mjesto na obali Prokljanskog jezera, počele su se slijevati rijeke plivača iz Hrvatske, ali i velikog broja drugih država. U predigri šestog plivačkog maratona Raslina 2015poznati fotograf Šime Strikoman snimio je još jednu svoju milenijsku fotografiju, a za to vrijeme je organizacijski odbor provodio registraciju natjecatelja. U točno deset sati označen je zajednički start obje glavne utrke. Već prije samog početka bilo je jasno da lanjski pobjednici neće obraniti svoje naslove. I dok se lanjska pobjednica Karla Šitić zajedno sa svojim bratom Ivanom Šitićem nalazi na Svjetskom prvenstvu u Kazanu, prošlogodišnji pobjednik u muškoj konkurenciji Marin Milan je iz osobnih razloga preskočio današnju utrku. Isto tako ni u utrci na 1500 metara nije bilo prošlogodišnjih pobjednika Brune Lokas i Bruna Sabionia.

Kao i obično prvi su do cilja stigli natjecatelji na 1500 metara, a prvi od njih bio je mladi trinaestogodišnji šibenski plivač Niko Perica. Minutu nakon njega do cilja je stigao drugoplasirani Lovro Plenča. Sljedeća je cilj dotaknula pobjednica u ženskoj konkurenciji Petra Belamarić također iz Šibenika, a nakon nje su stigli trećeplasirani u muškoj konkurenciji Marko Molnar iz Osijeka, te drugoplasirana i trećeplasirana u ženskoj konkurenciji Karla Božičević iz Osijeka i Ivana Šitić iz Splita. Utrku na 1500 metara završilo je 56 plivača i 25 plivačica.

Završetak muške utrke obilježio je dvoboj dvojice reprezentativaca Duje Milana iz KDP Split i Matije Luke Rafaja iz KDP Triton iz Siska. U napetoj završnici pobjeda je pripala Duji Milanu, dok se Matija Luka Rafaj morao zadovoljiti drugim mjestom. Treće i četvrto mjesto osvojio je dvojac iz KDPSR Poreč Ivan Kukolja i Filip Husnjak.

U ženskoj konkurenciji je do prve pobjede stigla Nika Perčić članica KDP Primorje iz Rijeke ispred AntonieBuličić iz KDP Split i domaće plivačice Martine Andrašek članice PK Dubrava. Na četvrto mjesto u ženskoj konkurenciji plasirala se Eni Perčić sestra današnje pobjednice.

Današnje druženje u Raslini još je jednom pokazalo kako i mala mjesta mogu organizirati pravi sportski spektakl kada se organizaciji pristupa sa neograničenom ljubavlju za sport. Organizator utrke u Raslini zaslužuje sve pohvale, a mnogi organizatori puno razvikanijih sportskih događanja mogli bi doći u Raslinu i vidjeti kako se sa ograničenim sredstvima, ali i sa bezgraničnim trudom u samo šest godina može do najposjećenijeg natjecanja u sezoni. Ipak, od svih pohvala organizatorima je sigurno najdraže to što su svi natjecatelji najavili svoj novi dolazak sljedeće godine.

Sezona CRO CUP-a nastavlja se sljedećeg tjedna u Omišu gdje će se održati utrka na 10 kilometara koja se osim za CRO CUP računa i za državno prvenstvo na 10 kilometara.

6. Plivački maraton Raslina 2015.

1500 metara muškarci:
1. Niko Perica PK Šibenik 22.16
2. Lovro Plenča Rekreativac + 52 sekunde
3. Marko Molnar PK Osijek Žito +1.56 minuta

1500 metara žene:
1. Petra Belamarić PK Šibenik 24.08
2. Klara Božičević PK Osijek Žito + 7 sekunda
3. Ivana Šitić KDP Split + 13 sekundi

5000 metara žene:
1. Nika Perčić KDP Primorje 1.07.42
2. Antonia Buličić KDP Split + 3.42 minute
3. Martina Andrašek PK Dubrava + 8.03 minute
4. Eni Perčić KDP Primorje + 13.04 minute
5. CaoimheGowran Irska + 15.32 minute

5000 metara muškarci:
1. Duje Milan KDP Split 1.01.24
2. Matija Luka Rafaj KDP Triton + 1 sekundu
3. Ivan Kukolja KDPSR Poreč + 2.17 minuta
4. Filip Husnjak KDPSR Poreč + 2.18 minuta
5. Petar Matić KDP Split + 6.13 minuta

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!