Tenis

Mladi Austrijanac slavio u Umagu i stigao do svoje druge titule u karijeri

Branimir Korać • nedjelja, 26.07.2015.
Mladi Austrijanac slavio u Umagu i stigao do svoje druge titule u karijeri
Foto: FaH

21-godišnji Austrijanac Dominic Thiem pobjednik je ovogodišnjeg izdanja umaškog turnira. Thiem je u finalu potpuno nadigrao Joaa Sousu i stigao do druge titule u karijeri...

Finalni dvoboj pred punim tribinama umaškog stadiona na kojima se našao i svjetski broj jedan Novak Đoković, nije ispunio očekivanja što se tiče same neizvjesnosti.

Dominic Thiem odigrao je sjajan meč, bio je bolji, svježiji i manje je griješio od Joaa Souse koji posebno u drugom setu nije bio na razini finala.

Upravo ta svježina igrala je također važnu ulogu, Thiem je na terenu proveo gotovo dva i pol sata manje, vremenski uvjeti u Umagu tijekom tjedna bili su prilično teški i peti meč bio je Sousi očito previše.

Finale je bilo izvjesno, prvi set je još ponudio borbu, sredinom seta Thiem je uspio doći do breaka i prednosti koju nije ispuštao.

U drugom setu stvari su se brzo razvijale, Sousa je teško dolazio do poena, kamoli do gemova i tek je u završnici seta uspio izbjeći "nulu", ali zakratko i Thiem odlazi do pobjede za tek nešto više od sat vremena.

Igrač kojeg nazivaju nasljednikom Thomasa Mustera prvi je Austrijanac nakon svojeg velikog sunarodnjaka koji je slavio u Umagu. Muster je tri puta osvajao ovaj turnir, a posljednji puta to je učinio prije točno 20 godina.

Inače, ovo je četvrto uzastopno finale Umaga koje je riješeno ekspresno u dva seta, posljednji neizvjesniji meč bio je onaj 2011. godine između Aleksandra Dolgopolova i Marina Čilića.

ATP Umag, finale:
Dominic Thiem (Austrija, 4) - Joao Sousa (Portugal) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg27.07.2015. u 10:51
    Koji glomazan trofej, materiala bi bilo dosta i za Davis Cup salataru :-)
    interreg