Nogomet

Mamić: "Molde i Aalborg su slični, a iz susreta s Aalborgom smo naučili da je bitno prilike pretvoriti u golove"

Sportnet • ponedjeljak, 27.07.2015.
Mamić: "Molde i Aalborg su slični, a iz susreta s Aalborgom smo naučili da je bitno prilike pretvoriti u golove"
Foto: Kristijan Komarica

Samo dva dana nakon prvenstvene utakmice i uvjerljive 5:1 pobjede protiv Intera Modre čeka nova utakmica i to – "ona prava".

U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka Dinamo u utorak u 21:00 dočekuje norveški Molde, a trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić dan uoči susreta najavljuje još jednu dobru igru svoje momčadi.

"Čeka nas novi europski ispit, očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu i naravno pobjedu. O Moldeu znamo puno, analizirali smo ih i dobra su momčad s opasnim pojedincima. Naravno, moram biti iskren i reći da se nismo za njih pripremali samo ovih par dana nego od prvoga dana kada smo ih izvukli, no nije bilo sportski pričati o tome dok nismo prošli Folu".

Norveška liga se igra po drugačijem kalendaru pa je već odigrano oko pola prvenstva: "Da, možda su zbog toga i forme oni u laganoj prednosti, no svjesni smo što ova utakmica nosi i vjerujemo u kvalitetan rezultat".

Modri su prošle godine u ovoj fazi, trećem pretkolu Lige prvaka, ispali od danskog Aalborga. "Iz svake utakmice se može nešto izvući i naučiti. Naravno, iz te utakmice na Maksimiru smo mogli naučiti da je bitno brojne prilike pretvoriti u pogodak", rekao je trener uz smiješak jer su Modri protiv danskog prvaka odigrali odličnu utakmicu i promašili desetak "nemogućih" prilika pa dodao: "Molde i Aalborg su slične momčadi po mentalitetu i stilu igre".

Što se tiče ozljeda, popis je nakon dugo vremena značajno kraći pa tako za susret ne konkuriraju Schildenfeld, Pavičić i Radonjić: "Već sam rekao neki dan da imamo odličan kadar igrača i nikada nije lako odlučiti tko neće biti u 18 igrača koji konkuriraju za utakmicu. Ipak, imamo puno utakmica, igramo na tri 'fronta' i svi igrači će dobiti priliku dokazati da zaslužuju biti u Dinamu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Aguias27.07.2015. u 14:50
    Zoki je izjavom:"Molde i Aalborg su slični... " već pokazao koliko površno gleda na suparnika. U pitanju su 2 dosta različita kluba kad je u pitanju stil igre... Aalborg je čvrsta ekipa i momčad koja u ovakvim utakmicama prvenstveno misli na svoj gol, a Molde je momčad koja prvenstveno misli na... [više na forumu]
    Aguias
  • Obrisan korisnik27.07.2015. u 13:16
    A još bitnije ne primiti gol iz jedne prilike, koju su poklonili tvoji braniči. A to je već teže...
    Obrisan korisnik