Tenis

Donna Vekić u drugom kolu u Bakuu, Ajla Tomljanović uspješna u Florianopolisu

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.07.2015.
Donna Vekić u drugom kolu u Bakuu, Ajla Tomljanović uspješna u Florianopolisu
Foto: EPA

Donna Vekić i Ajla Tomljanović s pobjedama su otvorile nastupe na ovotjednim WTA turnirima. Vekić je slavila u Bakuu protiv Francesce Schiavone, a Tomljanović je u Florianopolisu bila bolja od Laure Pous Tio...

Donna Vekić dobro je krenula na WTA turniru u Bakuu i ponovila je prošlogodišnji rezultat kada je stigla do drugog kola. Tada je poražena od Kristine Mladenović u dva seta, a sada će igrati protiv bolje iz dvoboje Kristine Pliškove i Li Zhu.

U prvom kolu nadigrala je Francescu Schiavone koja je prošlog tjedna u Istanbulu došla do četvrtfinala, ali ovdje nije uspjela svladati Vekić što će joj značiti i pad na ljestvici s obzirom da je prošle godine u Bakuu igrala u polufinalu.

Jedina prednost koju je Schiavone imala u ovom meču bila je ona na početku kada je povela s 2:0, ali Vekić tada osvaja tri gema u nizu i okreće stvari na svoju stranu.

I u drugi set Schiavone je ušla s 2:0 i ponovno pala. Ovaj put više nije uzela niti gem, Vekić je nanizala šest gemova i odnijela pobjedu 6:4, 6:2.

Pobjedu je upisala i Ajla Tomljanović koja je postavljena za drugu nositeljicu na WTA turniru u Florianopolisu gdje na početku nije izgubila set, ali nije imala lagan posao.

Kvalifikantica Laura Pous Tio stvorila joj je dosta problema, međutim Tomljanović je ipak slavila sa 7:5, 7:6(6) nakon što je u drugom setu spasila dvije set lopte.

Drugo kolo donosi joj bolju iz dvoboja između Quirine Lemoinei Tereze Martincove.

WTA Baku, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Francesca Schiavone (Italija, 8) 6:4, 6:2

WTA Florianopolis, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska, 2) - Laura Pous Tio (Španjolska, Q) 7:5, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg28.07.2015. u 11:04
    Takvi su mediji svuda na svijetu ne samo u HR, jer "pustanje na miru" ne donosi novinarima nikakvu korist. Najvaznije za mlade igrace i njihov razvoj je neposredno okruzenje koje ih treba uvjeriti da su takve prognoze "staklena kugla" i da se ne opterecuju time. Toliko toga se moze dogoditi...
    interreg
  • Obrisan korisnik27.07.2015. u 22:33
    niti jedna nasa tenisaca nece postati prava igracica za top 10,jer se od njih pravi i proglasava zvijezdama sa samo 17-18 godina,kao i za Anu Konjuh koja ima samo 17 godina umjesto da ih se pusti na miru da se razvijaju i postignu ono za sto objektivno jesu u sklasu s njihovim talentom i naravno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10827.07.2015. u 19:04
    ako ništa drugo, barem je dobila igračicu koja je znatno iznad nje na ljestvici.
    narada108