Rukomet

Vedran Zrnić stigao u Nexe: "Hrvatski bi klubovi trebali dovoditi iskusnije igrače, koji bi bili oslonac"

Borna Rupnik • utorak, 28.07.2015.
Vedran Zrnić stigao u Nexe: "Hrvatski bi klubovi trebali dovoditi iskusnije igrače, koji bi bili oslonac"

Vedran Zrnić dogovorio je povratak u Hrvatsku, odnosno dolazak u našički Nexe, potpisavši ugovor na dvije godine.

Vedran Zrnić je zlatni olimpijac iz Atene, osvajač svjetskog zlata iz Portugala, zlata s Mediteranskih igara u Tunisu, srebra sa Svjetskih prvenstava u Tunisu i Hrvatskoj, srebra s Europskog prvenstva iz Austrije, te vlasnik tri europska naslova s Gummersbachom.

"Meni je sada stvarno lako igrati. Imam sve u nogama i glavi 'posloženo'. Igranje rukometa mi je istinsko uživanje. Vjerujem kako će to još dugo trajati. Zato sam se i odlučio na dolazak u Nexe. Surađivat ću s mladim ljudima i mladom ekipom koji mogu od mene nešto i naučiti. Nakon toliko godina koje sam proveo u rukometu sada imam mogućnost to iskustvo prenijeti nekome drugome. Eto, to mi je cilj", sažeo je Zrnić.

U Našice dolazi nakon nastupa za Zagreb, Prule, Gorenje, Gummersbach, Wislu i Bešiktaš, a s Nexeom je dogovorio dvogodišnju suradnju.

U reprezentaciji je, priznaje, uvijek bio u sjeni Mirze Džombe. "Sretan sam što sam bio dio toga, bez obzira što sam uvijek bio sjena Mirze Džombe. Ipak, Džomba je uvijek bio superioran. Mislim kako smo nas dvojica obilježili to jedno razdoblje našeg rukometa. I on je rekao kako bez mene ni on ne bi bio toliko dobar. Izuzetno sam sretan što je to tako bilo", kaže.

"Dolazim u Nexe igrat rukomet, biti u prvih sedam i biti važan kotačić kluba. A posebno me veseli činjenica kako ću pomoći tim mladim dečkima. Oni će mi sigurno dati dodatni motiv kako bi radio još više i kako bi pokazao zašto sam to što jesam. Veseli me što ću igrati u klubu koji ima ambicije i koji raste, napreduje. Mislim kako je ovo obostrano dobar potez. Hrvatski bi klubovi trebali dovoditi iskusnije igrače koji bi bili oslonac u svemu", zaključio je Vedran Zrnić.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9228.07.2015. u 12:59
    potez za svaku pohvalu,odigrao na tisuće jakih utakmica,sigurno i zaradio fin novac,a vjerovatno ima i motiva da igra čim se nije oprostio od aktivnog igranja i sada može lagano uživati u rukometu a i prenoseći ogromno znanje i iskustvo na mlađe igrače,prije svega na Pavletić-Božića koji bi mogao... [više na forumu]
    tomahawk92
  • Obrisan korisnik28.07.2015. u 12:59
    pametno zbori Zrna..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2015. u 12:09
    Odlično pojačanje, Vedran itekako može pomoći ovoj mladoj momčadi Nexea i nadam se da je to prvi korak ka približavanju Zagrebu i europskoj eliti. Veliko ime dokazano na europskoj sceni, a hrvatski igrač. Možebitno dobar posao, neću da ureknem prije nego što odigra koju utakmicu. Nadam se da će ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik