Nogomet

Burić: "Norvežani zaslužuju respekt, ali kod nas sve štima i na pravom smo putu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.07.2015.
Burić: "Norvežani zaslužuju respekt, ali kod nas sve štima i na pravom smo putu"
Foto: Bruno Karadža

Nakon što je Dinamo s Moldeom odigrao 1:1, red je na Hajduk koji u četvrtak igra protiv Stromsgodseta, drugog norveškog protivnika...

Damir Burić odrađuje posljednje pripreme uoči prvog susreta trećeg pretkola Europske lige. Situacija u momčadi je dobra i vjeruje da je momčad na pravom putu.

"Jučer smo odradili jako dobar trening, vidio sam agresiju i brzinu koja mi daje do saznanja da u momčadi sve štima i da smo na pravom putu. Norvežane smo gledali i stekli smo dobar dojam o njima. Imamo tu i tamo još nekih manjih problema, nakon današnjeg treninga saznat ćemo na koje igrače računamo."

Norvežane cijeni i tvrdi da je riječ o dobroj momčadi.

"Moderna momčad koja igra vrlo brzo s brzom transformacijom. Dobri su u prekidima, prije dvije godine bili su prvaci i nakon financijske injekcije lokalnog milijunaša nalaze se u vrhu norveškog nogometa. Dugo su zajedno, iskusni su, ali imaju i mladih igrača te zaslužuju respekt. Doveli su tog Belgijca koji je jedan od boljih napadača, iz Manchester Uniteda su doveli Boatenga, tu je i mali Albanac Kastrati pa Abu.."

Burić se osvrnuo i na dvoboj između Dinama i Moldea kako bi usporedio svojeg protivnika s Dinamom.

"Ne možemo odgovoriti jesu li jači od Dinama. Jučer smo gledali Dinamo protiv Moldea, uopće nije bio toliko loš kako se pričalo. Dinamo je dominirao, ali nije iskoristio šanse. Međutim vidjeli smo da norveški nogomet nije loš i po nekim stvarima je ispred nas."

Što se tiče rezultata, očekuje što bolji ishod koji bi mu omogućio miran put na gostovanje.

"Zadovoljio bi me dobar rezultat s kojim bi u uzvratu mogli taktizirati i ne bi morali juriti. Dosad smo morali juriti rezultat što je kompliciranije nego stati iza i braniti se."

"Umjetna trava daje skroz drugačiji osjećaj u pas igri. To je stvarno njihova prednost, moramo probati pronaći sličnu podlogu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!